Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că pe perioada stării de alertă, numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente de familie, precum nunţi sau slujbe religioase, este de 16, în timp ce numărul maxim de persoane ce pot participa la o petrecere sau zi onomastică în spaţii închise, precum un apartament, este de 8, scrie Epochtimes-romania.com.

“Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care ţin de slujbe religioase. În stare de urgenţă erau 8, în starea de alertă sunt 16. Iar limita de 8 persoane se referă la spaţii închise. Adică, într-un apartament cineva doreşte să îşi ţină ziua de naştere, sau de nume, astăzi (nr. joi) ) de Constantin şi Elena. Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic, să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă de ziua dumneavoastră, aşa cum susţin specialiştii în bolii infecţioase şi în zona epidemiologică”, a precizat Vela într-un material video postat pe Facebook.

De asemenea, şeful MAI a subliniat că, în cazul evenimentelor organizate în apartamente, dacă cineva e asimptomatic sau a intrat în contact cu o persoană care a fost ulterior confirmată ca fiind infectată cu coronavirus, atunci toate persoanele invitate la un astfel de eveniment sau zi onomastică vor intra în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

“Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt pozitivi, s-a luat această decizie ca în spaţiile închise, repet, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane”, a adăugat Vela.

În plus, Marcel Vela a mai anunţat că, dacă situaţia generală se va îmbunătăţi, începând cu 1 iunie sau 15 iunie această regulă va fi “reamenajată”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here