Marți, la ieșirea din sediul Parchetului General, Ion Iliescu a fost așteptat de un protestatar care i-a strigat „Criminalule!”. Iliescu s-a oprit un moment, înainte de a intra în mașină, făcându-i acestuia semn că e nebun, scrie aktual24.ro.

Protestatarul batjocorit de Iliescu este Marian Ceaușescu. Acesta a rămas cu un defect de vorbire după ce a fost bătut cu sălbăticie de mineri în timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

Citește și ”Dragnea pierde detașat lupta pe care o duce împotriva Uniunii Europene

Fostul președinte Ion Iliescu a ajuns marți la sediul Parchetului General, pentru acte procedurale În dosarul Revoluției. Ion Iliescu a plecat de la Parchetul General după mai puțin de o oră. Parchetul ÎCCJ a anunțat ulterior, printr-un comunicat că urmărirea penală a fost extinsă pentru intervalul 22 – 27 decembrie 1989.

Suspectul Iliescu Ion, în calitate de inițiator și coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, în calitate de președinte al CFSN (care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist. Autoritatea lui Iliescu Ion, pentru toată perioada de după 22 decembrie 1989 orele 16:00, rezultă din multitudinea deciziilor acestuia, dintre care unele cu caracter strict militar. Printre aceste decizii se numără reactivarea general (r) Militaru Nicolae și numirea acestuia în funcția de ministru al apărării, schimbarea din funcție a general lt. Stănculescu Victor Atanasie, eliberarea din funcție a generalului Gușe Ștefan și numirea sa pe una inferioară, constituirea Tribunalului Militar Excepțional ce i-a judecat pe soții Nicolae și Elena Ceaușescu și aducerea din rezervă, respectiv numirea în funcții de comandă a mai multor generali, explică procurorii.

Citește și ”Liviu Dragnea conduce detașat TOP 50 MINCIUNI ale coaliției PSD-ALDE

Potrivit sursei citate, „deciziile diversioniste au avut caracter general, fiind vizate toate centrele urbane importante ale României. Acestea s-au materializat prin: deplasarea unor efective militare (eterogene, inclusiv din punctul de vedere al comenzii militare), complet echipate de luptă, inclusiv cu armament greu, în mod voit fără o eficientă coordonare, în interiorul marilor aglomerări urbane ale țării; darea de ordine privind deplasarea unor unități militare pe timp de noapte, fără asigurarea comunicării necesare cu celelalte unități militare dispuse deja în teren; solicitarea repetată prin intermediul TVR ca populația civilă, parțial înarmată, să participe activ la apărarea unor obiective urbane importante. Aceste acțiuni s-au desfășurat pe fondul psihozei teroriste generalizate indusă prin răspândirea în mod repetat a unor informații false privind acțiuni ostile, intense și diversificate, aparținând ”dusmanului terorist”. Informațiile au fost diseminate prin intermediul comunicațiilor militare și civile”.

„Aceste conduite au contribuit la survenirea unor consecințe deosebit de grave (numeroase pierderi de vieți omenești, vătămări corporale, fizice sau psihice, privarea gravă de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internațional a unor persoane, suferințe mari, distrugerea unor bunuri de patrimoniu)”, precizează procurorii.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Aroganta criminalului natiei si tarii Vs balbaiala procurorilor . Acuzatia se gaseste in Monitorul Oficial 3/26/12/1989 la care se adauga constituirea si asocierea unui grup terorist de tip mafiot cu actiune in forma continuata iar faptele se gasesc in MOf 4/27/12/1989

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.