Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, i-a luat apărarea, luni, în fața DNA lui Mircea Drăghici, pe care procurorii l-au pus sub acuzare că ar fi delapidat de la partid suma de 380.000 euro. Trezorierul PSD este acuzat că dorea să-și cumpere o vilă cu banii primiți de PSD de la stat cu titlu de subvenție, scrie Digi24.ro.

Codrin Ștefănescu a declarat, luni, că nu este în regulă ca procurorii anticorupție să vadă toate tranzacțiile din ultimii ani ale PSD.

Întrebat dacă, totuși, ar trebui să explice cum sunt cheltuiți banii, pentru că sunt de la stat, secretarul general al PSD a răspuns că da, dar că nu ar dori să facă acest lucru și când vine vorba de DNA.

”Toate partidele politice dau explicații la două instituții: Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi. Credeți-mă, aceste două instituții chiar își fac treaba”, a adăugat el, respingând posibilitatea ca acestea să fie influențate politic într-un fel.

”Aceste două autorități n-au făcut până acum niciun raport urât despre cheltuirea banilor unui partid”, a mai spus Ștefănescu.

El a mai reproșat DNA că nu ar fi făcut nimic în legătură cu finanțarea campaniei de la PNL și USR.

”Să te bagi cu bocancii în viața partidului internă mi se pare un lucru nefiresc”, a mai spus el.

”Ancheta asta este abuzivă”, a mai spus Ștefănescu despre faptul că procurorii investighează posibile fapte de delapidare de către Mircea Drăghici tocmai din banii PSD.

”Eu, ca pesedist, n-aș vrea să se întâmple lucrul ăsta niciunui partid de opoziție. Dacă se întâmpla lucrul ăsta unui partid de opoziție eu luam primul poziție. Este nefiresc, este ilegal, e pe lângă Constituție și abuziv”, a mai susținut el.

Cu toate că procurorii anchetează faptul că Mircea Drăghici ar fi cheltuit banii partidului ca să cumpere o vilă pentru el, Codrin Ștefănescu a spus că ”oportunitatea cheltuirii în campanie o decide partidul politic nu o decide DNA-ul și Parchetul”. ”Nu-mi spune el mie că n-ai voie să faci miting la Iași, pentru că noi credem că e oportun să faci miting la Buhuși. Unde face și PNL”, a mai susținut secretarul general al PSD.

Întrebat care ar fi fost oportunitatea ca Mircea Drăghici să-și cumpere o vilă în Pipera din banii PSD, așa cum îl acuză DNA, Codrin Ștefănescu a spus că ”astea sunt… astea sunt niște…” , moment în care trezorierul partidului a intervenit și a spus că ”sunt niște minciuni absolut incredibile, pe care le rostogoliți pentru ca lumea să înceapă… toate răspunsurile sunt acolo”, el indicând către o mapă cu documente.

”Niște grozăveli inimaginabile”, a mai spus el, negând informațiile publicate de DNA într-un comunicat oficial: ”Cum să spună așa ceva? Comunicatul lor nu spune așa ceva.”

La ieșirea de la DNA, Codrin Ștefănescu a anunțat că mai mulți membri importanți ai PSD vor fi chemați la DNA în acest dosar și că PSD ar putea să facă reclamații în acest sens.

Care credeți că este cea mai potrivită întrebare pentru referendumul de pe 26 mai?

View Results

Loading ... Loading ...

[insta-gallery id=”1″]

Urmărește-ne și pe TWITTER!

[sg_popup id=6254]

1 COMENTARIU

  1. Mai pe de-a dreptul, într-un stat cu adevărat social-democrat, procurorii ar trebui normal să țină de șase hoților, nu să-i pipăie la portofele!!!
    Ce ti-e și cu statul asta paralel în care procurorii nu înțeleg că poziția lor normala e statul capră …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.