Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuza ca in curtea sediului central al PNL din Aleea Modrogan, zona protejata de lege, au loc lucrari ilegale, scrie Aktual24.ro.

”In luna ianuarie am inceput demersurile de verificare a documentatiei elaborate de functionarii din Primaria Sectorului 1 pentru santierul din Aleea Modrogan 1A. Pentru mine este ireal cum nimeni nu a vazut ca s-au taiat zeci de copaci si cum a rasarit un santier in curtea sediului central PNL, intr-o zona mega protejata de lege. Eu am vazut si voi actiona”, a scris miercuri seara pe Facebook Clotilde Armand.

Ea a postat si un videoclip cu stadiul din prezent al lucrarilor din parcelarea istorica Filipescu, dar si un scurt istoric.

  • Aleea Modrogan 1: Vila Filipescu-Brancoveanu, monument istoric cu grad maxim de protectie, conservarea este obligatorie;
  • Noiembrie 2014: RA-APPS vinde la licitatie publica serele domeniului, 4.200 mp, cu 4,4 milioane de euro;
  • Decembrie 2019: CGMB aproba constructia de “locuinte colective”, desi parcela facea parte dintr-un “spatiu verde amenajat”
  • In locul serelor vor fi construite trei blocuri cu patru etaje. Cele 100 de apartamente de lux vor fi vandute cu preturi intre 840.000 euro – 2.900.000 euro.

”Am inaintat catre Prefectura Bucuresti si Inspectoratul de Stat in Constructii solicitarea de verificare a legalitatii PUZ-ului in vederea suspendarii lucrarilor. Este o tragedie sa privim neputinciosi cum dispare sub ochii nostri o zona protejata de lege pentru niste interese imobiliare”, conchide Armand.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.600 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here