Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest în cadrul anchetei privind finanțarea de către Libia a campaniei sale electorale din 2007, informeaza AFP, citata de Agerpres. O sursă judiciară a declarat că el a fost ulterior inculpat de un judecator de instrucție.

Audiat în stare de libertate în același dosar, Brice Hortefeux, apropiat al lui Sarkozy și titular al mai multor portofolii de ministru în timpul mandatului prezidențial din 2007 – 2012, a declarat că nu a existat nicio finanțare din Libia sau de oriunde din străinatate pentru campania electorală, afirmă avocatul acestuia.

Ancheta magistraților din domeniul financiar durează de aproape cinci ani. În mai 2012, site-ul Mediapart a publicat un document atribuit fostului șef al serviciilor de informații libian Moussa Koussa, care se referea la o finanțare de aproximativ 50 de milioane de euro, în schimbul sprijinului Parisului pentru încetarea izolării diplomatice a Libiei.

Cu toate că Sarkozy a negat acuzațiile, acesta nu a fugit în Costa Rica sau Madagascar, nu l-a acuzat pe Soroș de implicare și nici nu a inventat vreun stat paralel pentru a-și spăla imaginea.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.