La sfârșitul lunii februarie, Renault a suspendat producția la Moscova din cauza unei perturbări în domeniul logistic. La 22 martie, compania a decis să reia operațiunile în țară. Renault este proprietarul majoritar al AvtoVaz, cel mai mare producător auto din Rusia, celebru pentru marca Lada, scrie G4Media.ro.

Renault, care a revenit pe profit în 2021 după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse la Rusia, unde realizează 8% din veniturile sale de bază, potrivit Citibank.

Într-un comunicat dat publicității luna trecută, unitatea din Rusia a constructorului auto francez a precizat că producția sa de la Moscova se va opri în perioada 28 februarie-5 martie, pe fondul „unor întreruperi în aprovizionarea cu componente”.

„Întreruperile sunt cauzate în primul rând de controalele mai stricte la frontiere în țările de tranzit și de necesitatea forțată de a schimba o serie de rute logistice stabilite”, a precizat unitatea, fără a numi vreo țară.

Decizia companiei de a relua activitatea are loc în contextul în care alte companii auto, ca Ford, și-au inchis fabricile din Rusia iar alte companii mari au anunațat că se retrag de pe piața rusească din cauza invadării Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.