De un an protestele se țin lanț; de-a lungul timpului sute de mii de persoane au luat parte la ele; oameni de toate felurile s-au unit pentru a opri transformarea României într-un stat mafiot. Tineri sau bătrâni, din capitală sau din mici orașe de provincie, ortodocși, catolici, baptiști sau atei, toți au ieșit în stradă dintr-o dorința comună: aceea de a trăi într-o societate morală.

În acest context se ridică o întrebare interesantă: de ce tace Biserica? De ce nu acționează clar și ferm într-o situație în care chiar ar trebui să se implice? Nu se prezintă Biserica drept un campion al moralității? Nu ni se tot spune de către ziarul Patriarhiei că rostul orelor de religie este de a educa moralitatea copiilor? Nu era în Decalog și porunca “Să nu furi”?

Biserica ar putea să se implice în lupta anticorupție, mai ales că are mijloacele cu care să o facă. Cum ar fi ca toți preoții din țară, în loc să-i îndemne pe enoriași “să se roage” pentru conducătorii țării, să-i afurisească pe corupți? Cum ar fi dacă în toate bisericile, duminică de duminică, preoții ar predica împotriva corupției și i-ar îndemna pe oameni să nu voteze cu politicieni cu probleme penale? E vorba de asanare morală, nu de încurajare a unui partid sau a altuia.

Biserica a dovedit că poate să întoarcă cu 180 de grade o lege în Parlament, vă mai amintiți de celebra scrisoare adresată de Patriarhul Daniel conducerii Camerei Deputaților pentru a cere modificarea proiectului Legii Educației? De ce nu-și folosește BOR influența pentru a proteja Justiția? Ar dovedi că își poate asuma într-adevăr un rol pozitiv în societate și ar mai recâștiga din încrederea pierdută. Sau Biserica Romano-Catolică, a doua ca mărime, de ce nu-și asumă o poziție tranșantă? I-ar forța și pe ortodocși să reacționeze, la fel cum s-a întîmplat și în februarie anul trecut.

Aaa! Stați că am uitat! Vorbim de acea Biserică care-l proslăvea pe Ceaușescu și care tocmai l-a spălat de păcate pe celebrul “Patriarh Roșu”, Justinian Marina. De Biserica pentru care “societate morală” înseamnă discriminarea oamenilor care sunt altfel decât a hotărât “Sfântul” Sinod. De Biserica care se bucura de donațiile lui Gigi Becali și care-i intona cântări cu “Vrednic Este” lui Liviu Dragnea, scrie contributors.ro.

2 COMENTARII

  1. Acest articol pleacă de la o premiza greșită.
    Biserica nu se ocupa de legi și nu intervine în treburile statului decât dacă acesta amenință viețile și credința celor pe care ea îi păstorește.
    Acesta este principiul.

  2. Vai si amar . Din bani furati sponsorizeaza Biserica . Bine a spus Mintuitorul ca la oamenii vor devenii iubitori de bani si nu de Dumnezeu. Ca minte si fura nu are importanta pentru Daniel. Numai banii conteaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.