Deputatul USR Silviu Dehelean a acuzat, pe pagina sa de socializare, că aducerea PSD la guvernare de către PNL şi preşedintele Klaus Iohannis înseamnă mai mulţi bani pentru sinecuri. Mai exact, liderul USR face referire la controversata Academie a Oamenilor de Ştiinţă din România, scrie Epochtimes-romania.com.

„O bătaie de joc este creşterea bugetului cu 230% pentru aşa zisa Academie a Oamenilor de Ştiinţă de România. ‘Academia’ asta este doar o instituţie-sinecură creată de PSD pentru a oferi salarii unor foşti politicieni şi profesori pensionari, precum Ion Iliescu (membru) şi Ecaterina Andronescu, care în 2017 primea 24.000 de lei. În 2019 instituţia a avut un buget de 10,7 milioane de lei, dintre care 60% din buget a mers către indemnizaţiile membrilor academiei. USR a reuşit, printr-un amendament la bugetul pe 2020 să taie finanţarea apropiaţilor lui Iliescu”, a declarat Silviu Dehelean.

Liderul USR s-a arătat revoltat că, în loc să fie desfiinţată prin lege, bugetul pe anul 2021 pentru AOSR va fi de 10 milioane de lei.

„USR a depus al doilea proiect de lege pentru desfiinţarea AOSR. Până acum a fost blocat în Parlament de PSD-UDMR, acum va fi blocat de PSD şi PNL. Instituţia-sinecură a dinozaurilor politici, de la Ecaterina Andronescu la Nicolae Robu şi Ion Iliescu, care vor să îşi mascheze impostura prin diverse tituluri, trebuie desfiinţată. Nu plătită în continuare din banii noştri”, a conchis Silviu Dehelean.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.