Vloggerul Andrei Selaru (19 ani) a intins o cursa postului Romania TV, dupa ce acesta a prezentat un val de stiri false despre el pentru a-si mari audienta. Astfel, Selly a regizat un accident, cu o masina facuta pe calculator, pe care Romania TV s-a grabit sa o difuzeze ca fiind reala, scrie Aktual24.ro.

„Masina e un model 3D si totul a fost regizat de mine! Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat”, anunta Selly intr-un clip postat pe YouTube.

„Postul asta de stiri mi-a speriat toata familia pentru un punct de rating in plus!”, a adaugat vloggerul.

Romania TV a titrat miercuri: „Selly, un nou accident de circulatie dupa ce si-a distrus bolidul de 70.000 de euro”.

Imaginile au fost trimise de un telespectator Romania TV care a explicat cum s-a petrecut totul. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc luni, intr-un cartier rezidential din Bucuresti. Selly a intrat cu masina intr-un semn de circulatie pe care l-a doborat. In urma accidentului, bolidul de lux al vloggerului s-a ales cu un far spart si cu caroserie indoita insa Selly nu a fost ranit.

Filmul pe care se baza „stirea” aparea ca fiind al unui anume youtuber, bogdan iovitoiu (el fiind „telespectatorul” care a trimis filmarea la Romania TV). Un cont fabricat de Selly, pentru „capcana”.

Pentru „dramatism”, in film Selly e deranjat si suparat de cel care il filma.

Filmul a fost insa „fabricat” de Selly si trimis celor de la Romania TV, tocmai pentru a arata cum ajung stiri informatii neverificate.

„Masina era un model 3D si totul a fost regizat de mine. Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat. Uitati cat de simplu e sa faci o stire falsa”, anunta Selly.

„Am falsificat clipul in doua zile, cu ajutorul catorva prieteni. Am regizat toata porcaria asta pentru ca voi sa vedeti ca nimic nu poate fi 100% de incredere. Fiecare informatie pe care o vedeti trebuie verificata din cinci-sase surse. Sunt tone de fake-news care apar si majoritatea nu sunt inofensive, cum a fost asta cu mine, ci rau intentionate”, a mai spus Selly.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.