Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Marius Manole, actorii care au decis să meargă în Piața Universității pentru a strânge semnături pentru inițiativa cetățenească ”Fara penali în funcții publice”, au fost catalogați la Antena 3 de Mircea Badea drept ”actorași de trei lei treizeci”, scrie aktual24.ro.

”Nu-mi spui tu mie, actoraș de trei lei treizeci, pe cine să aleg”, a declarat Badea în emisiunea lui Mihai Gadea, Sinteza zilei.

Vezi video de la minutul 33.35:

”Semnați această inițiativă, aplaudați-o și semnați! O țară fără penali poate să devină o țară adevarată, minunată. Când n-o să mai aibă posibilitatea să fure legal, vom avea și autostrăzi, și școli, și spitale. Câtă vreme ei ne fură, ne târâim”, a transmis, miercuri, din Piața Universității, actorul Victor Rebengiuc.

Oana Pellea s-a alăturat acțiunii pentru că ”pot și pentru că-mi pasă” și pentru că ”nu vreau să fie oameni cu probleme penale la conducere”, ceea ce ”înseamnă nedemocrație, înseamnă corupție, dar nu cred că există în Țara Românească vreun om cinstit care să vrea așa ceva”, mai spune Oana Pellea, care nu are niciun mesaj pentru cei aflați la putere. ”Doar strângem semnături”, a spus ea.

Timp de o săptămână, în Piața Universității, între orele 17.00 – 20.00, actorii vor strânge semnături pentru ca persoanele condamnate penal să nu mai conducă România.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituției prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare și prezidentiale, dacă au săvârșit infracțiuni în mod intenționat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puțin 500.000 de semnături ale cetățenilor cu drept de vot din cel puțin jumătate din județele țării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca „ala” care s-a exprimat ca atare, este de doi bani ! De fapt A3 este in driva mediatica patologica de mult. Au devenit maestrii in categoria „miselul satului” ! Doar de curiozitate, „ala” s-a dus vreodata la teatru ? Are idee ce impart placut si educativ poate avea un spectacol de teatru ? Dar ca sa ai idei, trebuie oarece creier, ceva educatie si bun simt !

Comments are closed.