Doamna Kovesi și DNA au fost un licăr de speranţă pentru reformatorii din Europa Centrală şi de Est, însă recenta ei demitere de la şefia parchetului anticorupţie e parte a unui trend, scrie The Economist, citat de Digi24. Articolul porneşte de la situaţia Laurei Codruţa Kovesi şi face apoi un tur de orizont al stării justiţiei în regiune, scrie G4Media.ro.

“Pentru politicienii corupți din România, Laura Kovesi a fost un coșmar. Numită în funcţia de şef al DNA în 2013, implacabila procuroare a supervizat condamnările a peste 1.000 de oficiali, oameni de afaceri și politicieni, inclusiv nouă foști miniștri. În iunie, DNA a obţinut o condamnare împotriva lui Liviu Dragnea, care, în calitate de șef al PSD, partidul aflat la conducere, este cel mai puternic politician al României. Cu toate acestea, aliații domnului Dragnea au ripostat, acuzând-o neconvingător pe doamna Kovesi de incompetenţă şi vânarea politicienilor care nu-i sunt pe plac. În februarie, ministrul Justiției a cerut demiterea ei, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze destituirea. Curtea Constituțională a luat partea guvernului, iar pe 9 iulie domnul Iohannis a demis-o fără tragere de inimă”, se arată într-un articol publicat de The Economist, în ediţia sa curentă.

Partidele care militează pentru buna guvernare depind de speranţele difuze ale cetățenilor pentru o țară mai bună. Partidele corupte au motivații mai concrete: banii, puterea și nevoia de a se proteja de lege, mai punctează publicaţia. The Economist îl citează pe liderul USR, Dan Barna, potrivit căruia, de la preluarea puterii de către PSD, “întreaga energie a guvernului s-a concentrat pe excluderea riscului ca  dl. Dragnea să ajungă la închisoare”. (Citeste integral pe Digi24.ro)

https://www.economist.com/europe/2018/07/21/an-enemy-of-crooked-politicians-is-fired-in-romania

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.