“Pregătiți-vă să luptați din nou în Europa!”, i-a avertizat pe militarii din țara sa generalul Sir Patrick Sanders, noul comandant suprem al Armatei britanice, în discursul ținut la ceremonia de numire în funcție, scrie Ziaristii.com. Cutremurătorul mesaj a fost rostit în contextul invaziei rusești din Ucraina, generalul Sanders anunțându-și subordonații că obiectivul imediat este „forjarea unei armate capabile să învingă Rusia în luptă” când va începe Al Treilea Război Mondial, notează The Mirror.

Sir Patrick Sanders a spus că „invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal, de a proteja Marea Britanie prin faptul că suntem pregătiți să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat„. Ofițerul a remarcat că este primul șef la Statului Major General al Armatei britanice, din 1941 încoace, care preia comanda „în umbra unui război terestru în Europa care implică o putere continentală”.

Noul comandant a adăugat: „Există acum un imperativ arzător de a forja o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă. Noi suntem generația care trebuie să pregătim Armata pentru a lupta din nou în Europa„.

Războiul din Ucraina a prins Marea Britanie cu cea mai mică armată din ultimii 300 de ani!

Afirmațiile nu sunt deloc gratuite. Deși foarte bine pregătită și echipată cu armament ultra-avansat, armata britanică este, în acest moment, cea mai mică din ultimii 300 de ani! După reduceri succesive de personal hotărâte de Guvernul de la Londra de-a lungul deceniilor de pace, forțele armate britanice mai numără doar 73.000 de militari azi, scrie The Mirror. Războiul din Ucraina a dovedit însă că zicala „cantitatea este o calitate în sine” rămâne în continuare pe deplin valabilă în conflictele armate.

Declarațiile generalului Sir Patrick Sanders au creat imediat vâlvă nu doar în Marea Britanie, ci și în întreaga lume. Însă imediat au venit confirmările de la alți specialiști: noul șef al Armatei britanice nu exagerează deloc, riscul unui război de apărare a granițelor Europei în fața invaziei rusești este major.

Fostul director al forțelor speciale britanice, generalul Sir Adrian Bradshaw, a reacționat: Marea Britanie trebuie „să se pregătească de război” ca mijloc de descurajare împotriva Rusiei. Vorbind luni la emisiunea „Today“, de la BBC Radio 4, Sir Adrian Bradshaw a spus: „Da, are perfectă dreptate (Sir Patrick Sanders – n. red.). Ideea este că, dacă ne pregătim pentru război în mod corespunzător, dacă construim o descurajare cu adevărat solidă, vom împiedica apariția războiului“.

Situația nu e deloc încurajatoare, a adăugat fostul comandant al forțelor speciale britanice: președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că „este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa. El face acest lucru în Ucraina cu consecințe teribile, teribile. Ceea ce trebuie să ne asigurăm neapărat este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO. Nu trebuie să îi oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Sanders este ceva ce au spus comandanții militari de o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.