Avocata Elenina Nicuţ a mai învins o dată CCR. Ea a dat în judecată CCR întrucât a decis, prin hotărâre administrativă, să nu mai publice opinia separată a judecătoarei Livia Doina Stanciu în conţinutul deciziei CCR privind pragul la abuzul în serviciu la sesizarea Bombonicăi Prodana, fosta soţie a liderului PSD Liviu Dragnea. E vorba de decizia 392/2017. Livia Stanciu argumenta împotriva obligării legiuitorului să introducă un prag al prejudiciului în infracţiunea de abuz în serviciu, scrie G4Media.ro.

Gașca de suport a PSD, găsită vinovată de patru ori. Pentru a patra oară într-un an calendaristic, Curtea Constituțională a României este găsită vinovată de o instanță de judecată din România pentru încălcarea unor drepturi fundamentale prevazute în Constituție. Pentru a patra oară o instanță de judecată confirmă faptul că CCR este o instituție abuzivă.

Cât despre Elenina Nicut, ea este coșmarul Curții Constituționale, pe care o învinge pe linie de un an de zile. Ca urmare a demersurilor ei de înalt profesionalism, în ultimul an, 7 judecători de la Tribunalul Municipiului București și Curtea de Apel București au decis că judecătorii CCR au comis diferite abuzuri.

1. O instanță a Curții de Apel București a arătat anul trecut că Hotărârea 1 este de „o vădită nelegalitate” și enumeră prevederile din Legea 47 și din Regulamentul CCR pe care le încalcă aceasta. Mai mult decât atât, potrivit instanței CAB, prin Hotărârea 1/2017, CCR încalcă însăși Constituția, mai precis art 31 din legea fundamentală.

Citește și ”Dan Șova, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare – decizie definitivă

2.Tribunalul Municipiului București a decis în prima instanță și apoi Curtea de Apel București a stabilit prin hotărâre definitivă că CCR a încălcat dreptul constituțional la liberă informare al unui cetățean român. Mai precis, CCR a refuzat să îmi remită înregistrarea unei ședințe de judecată, legată tot de dosarul Bombonica Dragnea. Există suspiciunea că în cazul acelei decizii ar fi fost comis un fals pe care doar audierea înregistrării îl poate clarifica.

Din acest motiv sau nu, CCR, instanță care pretinde executarea imediată și fără crâcnire a deciziilor sale, persistă în acest refuz, încalcă decizia definitivă a CAB pronunțată pe 30 mai 2018, continuă să îmi lezeze dreptul constituțional. Suntem în a 52-a zi de încălcare de către CCR a unei hotărâri judecătorești.

3. TMB a stabilit că CCR a încălcat dreptul constituțional la liberă informare al Eleninei Nicut prin refuzul de a-i remite opiniile separate și concurente ale Liviei Stânciu în Decizile 304 și 392.

4.Miercuri, 20 iunie, instanța CAB a stabilit că Hotatarea 1 a CCR este ilegală și trebuie anulată.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

2 COMENTARII

  1. Doamne,asta-i noua găselnița de manipulare.Peste tot numai despre aceasta duduie se vorbeșt,cae care îl considera pe Basescu o capodopera.Mai scutiți-ne cu aceasta”eminenta cenușie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.