A văzut cum fac spaniolii bani din mure și s-a hotărât să încerce și acasă. Gorjeanul Adrian Oliviu Răducan are 33 de ani și, ajutat de familie, a pus bazele unei mici afaceri bazată pe cultivarea murului, la Câmpofeni, comuna Arcani.

Au început în anul 2016, cu o plantație de mure Thornfree, care astăzi se întinde pe 5.000 de metri. Rezultatele au venit prin muncă, în vara anului trecut întreaga recoltă fiind vândută din câmp, fără să fie nevoie de alte metode costisitoare pentru desfacerea  produsului.

Tânărul are planuri. Vrea să își dezvolte și să își diversifice afacerea

”Anul acesta sperăm la o recoltă cât mai mare. În 2019, toată recolta s-a vândut direct din plantație. Pe viitor, vrem să ieșim pe piața cu cât mai multe produse finite (dulceață, vin de mure, siropuri, etc). Murele fac parte din categoria fructelor de pădure, renumite pentru conținutul bogat de antioxidanți și pentru gustul lor deosebit. De asemenea, murele sunt o sursă importantă de acid folic, care intervine în funcționarea sistemului nervos , precum și în prevenirea unor forme de cancer, precum cel de colon și stomac. Pentru ce-i ce vor să ne viziteze, ne găsesc în comuna Arcani, sat Câmpofeni, sau pe pagina de facebook Mure Arcani”, ne-a spus Adrian Răducan.

De altfel, pe pagina de socializare amintită puteți găsi și condițiile de participare la un concurs care v-ar putea aduce un premiu de 50 de kilograme de mure.

evomag.ro

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here