Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti seara, ca a cerut politistilor sa nu dea amenzi „din prima”, ci sa existe intai un avertisment, scrie Aktual24.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca politistii nu au un „plan de amenzi” si ca a solicitat ca sanctiunile sa fie date doar in caz de incalcare foarte clara si foarte severa a reglementarilor.

„Cuvantul de ordine care a fost dat catre politisti a fost masura, politete, o abordare cat se poate de serioasa a necesitatii implementarii masurilor luate. Pe de alta parte, nu a existat niciodata o dispozitie care sa fie data in sensul de a se da amenzi la kilogram, in sensul de a fi plan de amenzi. Nu exista o astfel de decizie. Daca mai exista abuzuri pe plan local am solicitat conducerii institutiilor din subordinea MAI sa corecteze astfel de situatii.

Atunci cand se da amenda sau se deschide dosar penal sa se faca cu motive extrem de solide si extrem de serioase si am accentuat foarte mult necesitatea functiei de preventie si am solicitat sa nu se dea amenda din prima, ci intai sa existe un avertisment, si doar in caz de incalcare foarte clara, foarte severa, cu buna stiinta a reglementarilor sa se de amenzi, mai ales cele care depasesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban, la TVR, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca, pe de alta parte, oamenii trebuie sa inteleaga ca politia, jandarmeria si fortele MApN iau toate masurile pentru a se asigura respectarea regulilor.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here