Ministrul Agriculturii din Grecia, Makis Voridis, a reuşit, cu susţinerea altor 9 ţări membre UE, să „doboare” ordonanţa militară dată în România prin care era interzis exportul de produse agricole precum grâul, orzul, porumbul, ovăzul, făina şi zahărul pe perioada pandemiei, informează G4Media.ro.

Printr-o scrisoare trimisă la data de 13 aprilie comisarilor europeni pe probleme de agricultură, comerţ, piaţă internă, sănătate şi siguranţă alimentară, Voridis a avertizat cu privire la complicaţiile serioase pe care decizia României de limitare a exportului ar avea-o asupra funcţionării normale a lanţului de aprovizionare şi alimentar în cadrul Uniunii Europene. Ministrul grec a reiterat necesitatea ca Piaţa Unică să continue să funcţioneze fără impedimente, astfel încât UE să poată face faţă provocărilor legate de alimentaţie cu care se confruntă din cauza pandemiei de Covid-19.

Iniţiativa lui Voridis a beneficiat de susţinere puternică din partea a nouă state membre: Suedia, Luxemburg, Danemarca, Cipru, Bulgaria, Spania, Belgia, Polonia şi Portugalia.

Voridis a emis mai multe comunicate de presă în care şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că, prin intervenţiile sale insistente, a reuşit să „răpună” ordonanţa militară pe baza căreia guvernul României impusese bariere în comerţul său exterior, au anunţat Agronews.gr şi SKAI, citate de Rador.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.