Abatorul Rowa Dany din Bușteni, județul Prahova, a fost achiziționat de familia Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene în guvernul condus de Viorica Dancila, cu ajutorul lui Claudiu Barbu, un personaj cunoscut lui Liviu Dragnea, acesta fiind și audiat de procurori în dosarele care îl vizează pe șeful PSD, conform unui articol publicat de Cetateanul.net.

În 2016, aflat în reorganizare, abatorul Rowa Dany este ofertat de un grup de SRL-uri din Dâmbovița. După un an, abatorul din Bușteni este achiziționat de Davi Food Prod, firma deținută de cei doi fii ai Rovanei Plumb. Această unitate de prepare a cărnii a fost achiziționată în luna mai 2017, contra unei sume de trei milioane de lei, de un SRL deținut de fiii Rovanei Plumb, actual deputat PSD și ministru al Fondurilor Europene. Societatea Rowa Dany era înregistrată până la falimentul de anul trecut în județul Teleorman. Sediul era în orașul Zimnicea, pe Șoseaua Alexandriei, în cladirea administrativă a fostei fabrici de lapte.

Principalul punct de interes din activitatea și patrimoniul Rowa Dany este abatorul din Bușteni. Acesta a fost ridicat, în 2006, pe fonduri SAPARD de omul de afaceri Gheorghe Frangulea. Acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru deturnarea a 700.000 de euro din fondurile SAPARD, dar a fost achitat în instanță.

Comisia de licitație l-a declarat adjudecat după trei strigări succeive pe Davi Prod Food SRL, cu sediul în Târgoviște, județul Dâmbovița pentru prețul de 3.194.520 de lei.
Un rest de plata de 2,3 milioane de lei pe care adjudecatarul o va plăti în 90 de zile de la data prezentului proces verbal, mai anunță Cetateanul.net.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!