Una dintre pesedistele angajate fictiv la Consiliul Județean Teleorman de către Liviu Dragnea a anunțat, miercuri, în premieră, că dorește să vorbească în fața completului de judecată. 

”O alta lovitura in procesul de azi pentru Liviu Dragnea. Dupa declaratiile celui de-al treilea martor (Timotei Stuparu), Anisia Stoica, desi initial a zis nu vrea sa dea declaratii in proces, s-a razgandit. Ea pana azi nu a dat declaratii la Inalta Curte”, anunta jurnalistul Ionel Stoica pe ziare.com.

Dialogul cu judecatorul:

Anisia Stoica: Eu nu am cerut niciodata sa fiu angajata…
Judecator: Spuneti-ne daca vreti sa dati declaratii.
Anisia Stoica: Cum?
Judecator: Daca dati declaratii trebuie sa raspundeti la intrebati, nu doar ce vreti dumneavoastra.
Anisia Stoica: Vreau sa raspund!

Declaratia Anisiei Stoica: ”Nu eu am solicitat sa fiu angajata. Nu m-am adresat eu lui Timotei Stuparu sau lui Liviu Dragnea. La acea data eu imi desfasuram activitatea in presa locala. La o reuniune a partidului, in 2006, Liviu Dragnea mi-a propus o colaborare cu PSD-ul. Atunci am facut cunostinta cu Dragnea, ulterior ne-am intalnit la CJ Teleorman, imprejurare in care mi-a spus ca doreste sa organizeze un birou de presa in cadrul PSD Teleorman”.

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

Anisia Niculina Stoica, a fost dansatoare in cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman si a activat in cadrul Organizatiei de Tineret a PSD Alexandria. Ulterior, ea s-a angajat la un ziar local, apoi a muncit la biroul de presa al PSD Teleorman.

Stoica a fost angajata la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioada in care a lucrat doar la PSD. ”Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la aceasta solutie insa datorita faptului ca nu am putut fi remunerata de la organizatia politica la care mi-am desfasurat activitatea, presedintele organizatiei judetene Teleorman din acea perioada, Liviu Nicolae Dragnea, care detinea si functia de presedinte al CJ Teleorman, a luat hotararea ca pentru o perioada temporara, pana se va gasi o solutie de angajare efectiva a mea in cadrul organizatiei PSD Teleorman, sa fiu angajata in functia de referent in cadrul DGASPC Teleorman, institutie ce se afla in componenta si subordinea CJ Teleorman”,a explicat Stoica.

In 2010, femeia a primit notificare de a se prezenta la serviciu. Nu s-a lasat insa impresionata. ”In ceea ce priveste faptul ca am lucrat la sediul organizatiei PSD Teleorman, la biroul de presa si am fost platita de la DGASPC Teleorman in perioada 2006 – decembrie 2010, mentionez ca aceasta situatie era probabil cunoscuta si de alte persoane din conducerea organizatiei PSD Teleorman insa persoana care a luat aceasta decizie si a gasit aceasta formula care nu a fost cea mai fericita, a fost presedintele organizatiei Liviu Dragnea, care era singurul care si-a asumat aceasta decizie”, a spus Stoica. Statul i-a platit femeii drepturi salariale de 33.019 lei, informează aktual24.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Am multe de spus in privinta unui hot de primar( gen Dragnea) cu relatii peste tot.Daca poate cineva influent si dornic de dreptate sa ma sprijine? 0785946491
    Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.