Sindicaliștii din cadrul Federației Sindicatelor din cadrul Administrație Naționale a Penitenciarelor (FSANP) îți manifestă indignarea față de propunerea lui TuDorel Toader ca foștii detinuți să primească despăgubiri pentru ca și-au executat pedepsele în condiții improprii.

Sindicaliștii spun că, în aceste condiții, statul roman ar trebui să plăteasca despagubiri și ”victimelor sau familiilor acestora pentru suferințele îndurate”. Ei îl acuză pe Tudorel Toader de minciună.

Ministrul Justitiei a anuntat ieri, 20 martie 2018, ca intentioneaza sa propuna un proiect prin care fostii detinuti, care au stat in conditii improprii in penitenciare in perioada iunie 2012 – octombrie 2017, sa beneficieze de o despagubireintre 5 – 8 Euro pentru fiecare zi de detentie.

In acest context, ii propunem domnului Tudorel Toader urmatoarele amendamente:

1. Plata acestei despagubiri sa se faca pentru toti detinutii care au stat in conditii improprii, daca scopul este acela de a repara o nedreptate. Cu siguranta ca aceste conditii nu au fost improprii doar in perioada 2012 – 2017.

2. Plata acestei despagubiri sa se faca in mod egal pentru fiecare zi de serviciu in conditii improprii pentru angajatii sistemului penitenciar. Daca situatia este atat de grava, consideram ca toti cei care au trait si lucrat in aceste conditii trebuie sa fie despagubiti.

3. Plata acestei despagubiri sa fie acordata si victimelor infractiunilor in cuantum cel putin egal cu cea a infractorului. Consideram ca daca Statul Roman isi poate permite sa premieze hoti, talhari, corupti, criminali trebuie sa poata plati o despagubire si victimelor sau familiilor acestora pentru suferintele indurate.

Conform estimarilor noastre, la o durata medie a pedepsei executate de 4 ani, fostii detinuti ar urma sa primeasca intre 8.000 si 12.000 de Euro, conform cifrelor avansate de catre ministrul Justitiei. Un premiu la care romanul platitor de impozite nu poate visa, desi daca se aplica criteriile din legea recursului compensatoriu la Romania, am constata ca traim cu totii intr-o tara improprie.

Este adevarat, suma ar putea fi insa de aproximativ 5 ori mai mica, daca despagubirea s-ar raporta strict la zilele care ar fi putut fi considerate ca executate daca fostilor detinuti li s-ar fi aplicat recursul compensatoriu. Ceea ce, desigur, nu face aceasta propunere a ministrului Justitiei mai putin absurda.

Precizam ca ministrul justitiei denatureaza adevarul pretinzand ca CEDO ne obliga la aceasta masura. O afirmatie la fel de falsa pe cat a fost cea indelung vehiculata referitoare la o pretinsa amenda de 80 de milioane de euro.

In realitate CEDO ne obliga la masuri care sa modernizeze sistemul penitenciar si nu ne impune nici gratieri mascate si nici premii pentru infractori”, arată sindicaliștii pe pagina de internet a FSANP.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

4 COMENTARII

  1. Cei ce au efectuat serviciul militar, in conditii inumane, cand vor primi despagubiri? Sa nu uite cei ce ne conduc ca noi am facut armata fara sa savarsim vreo fapta penala. Am efectuat serviciul militar doar pentru ca mamele noastre au „indraznit” sa nasca baieti. Oare asta nu ar putea fi numita discriminare?

    • de mult ma gandesc cum sa pornesc o actiune in acest sens! ai dreptate! am fost mai mult decat niste puscariasi, ca aia daca nu voiau, nu munceau, pe cand noi eram obligati!

  2. N-ar fi mai bine sa se imbunatateasca nivelul de trai a multor copii din tara ?! N-ar fi mai bine sa nu se mai promoveze, incurajeze „RAUL” in Romania ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.