Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a făcut afirmaţii surprinzătoare în cadrul interviului susţinut luni la Ministerul Justiţiei, referitor la rechizitoriul din dosarul Colectiv, care ar fi dispărut cu două săptămâni înainte să fie trimis în instanță, scrie Newsweek.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

”În mandatul precedent de procuror general interimar – aşa, ca o glumă, indiferent ce se va întâmpla, nu vreau să mai ajung procuror general interimar, că mereu se întâmplă câte ceva – a fost cazul Colectiv. În cazul „Colectiv”, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanţă au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu atunci şi am dispus constituirea unui dosar penal, care ulterior a fost închis, nu ştiu din ce considerente, pentru că eu răspundeam de partea administrativă.

Nu este posibil şi nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. Eu, personal, mă uit în ochii tuturor care sunt acum jos, din media, şi în ochii oricui: niciodată în viaţa mea nu am dat un document dintr-un dosar penal la presă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim, să nu comunicăm cu ei. Suntem obligaţi să facem acest lucru. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa sau din alte considerente livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a declarat Bogdan Licu în cadrul interviului de la Ministerul Justiției.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.