Înainte să ajungă președinte, Vladimir Putin a desfășurat o adevărată activitate criminală: atât una de crimă organizată, cât și una de acoperire totală a unor crime realizate de subordonații săi, dezvăluie Ziaristii.com.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Până să se fie înscăunat la Kremlin în locul lui Boris Elțîn, Putin a fost creierul unei rețele internaționale de droguri. La acea vreme – a doua jumătate a anilor ’90 -, el deținea funcția de șef al Comisiei pentru relații economice externe din cadrul Primăriei Sankt Petersburg. În același timp, era și consultant al SPAG (Sankt Petersburg Immobilien und Beteiligungs AG).

Această companie a fost înregistrată la Frankfurt. Sucursalele sale din Sankt Petersburg erau conduse de un prieten apropiat al lui Putin: Rudolf Ritter, unul dintre fondatorii SPAG, avocat și frate al ministrului economiei din Liechtenstein.

În aprilie 1999, serviciul secret german BND a realizat un amplu raport despre SPAG. Rudolf Ritter era numit drept agent al cartelului columbian de droguri ce aparținea fraților Ochoa, dar și al crimei organizate din Rusia.

Banii obținuți din comerțul cu droguri erau „spălați” chiar prin intermediul unei bănci românești: Banca Internațională a Religiilor, falimentată în 2000. Adică, exact în anul în care Putin a devenit președinte. „Elementele criminale ruse au transferat fonduri prin Banca Internațională a Religiilor din România pentru a achiziționa imobiliare în Rusia. Prin compania SPAG, condusă de Ritter, proprietățile imobiliare au fost vândute în Sankt Petersburg pentru banii câștigați din comerțul cu droguri”, se arăta în raportul BND.

Deși Administrația Prezidențială Rusă a negat faptul că Putin ar fi fost consultant al SPAG, directorul de atunci al companiei germane l-a dat în vileag. „Putin a lucrat pentru companie, în calitate de consultant, timp de câțiva ani. Vorbim despre o poziție neplătită, despre un fel de patronaj”, dezvăluia Markus Reese pentru ziarul „Le Monde”.

Rudolf Ritter, amicul lui Putin, a fost arestat pe data de 13 mai 2000, la Vaduz, capitala statului Liechtenstein, ca urmare a unei operațiuni-fulger a polițiștilor, pentru spălare de bani și legături cu crima organizată.

Securiștii români spălau bani pentru KGB-istul Putin

La defuncta Bancă Internațională a Religiilor (BIR) din România, prin care Putin și clica sa de infractori au făcut transferurile de bani, au activat la acea vreme ofițeri de Securitate:

 • Ion Popescu, fost colonel DIE – președintele BIR;
 • Ilie Simon, fost ofițer DIE – director al BIR;
 • Ion Stoica, fost colonel în cadrul Securității București, readus în SRI după 1989 de Virgil Măgureanu; fost consilier al premierului Adrian Năstase – la BIR, Stoica ocupa funcția de șef al Serviciului de Protecție Internă;
 • Ion Șandru, fost colonel de Securitate – șeful Serviciului Juridic al BIR;
 • Liviu Lăpușan, fost locotenent-colonel de Securitate – consilier juridic al BIR.

Un corupt provincial, de tip Dragnea

Alte escrocherii comise de tiranul de la Moscova: privatizări frauduloase, vânzarea de submarine în străinătate, transferuri de bani în interes personal.

 • La mijlocul anilor ’90, un grup de consilieri din Consiliul Municipal din Sankt Petersburg, conduși de Marina Salier și Iuri Gladkov, a efectuat o anchetă specială, legată de activitățile lui Putin în eliberarea de licențe pentru exportul de materii prime și metale neferoase. Anchetatorii l-au acuzat de acte de corupție și au cerut destituirea lui din funcția de șef al Comisiei pentru relații economice externe. Concluzia comisiei: s-au eliberat licențe pentru exportul de materii prime contra furnizării de produse alimentare, care n-au ajuns niciodată în oraș!
 • Putin a participat la o serie de privatizări frauduloase în anii ’90: Compania Baltică de Transport (controlul acesteia a permis organizarea vânzării navelor rusești la prețuri subevaluate), Fabrica de Băuturi Spirtoase Samtrest, Hotel Astoria.
 • Cu ajutorul vice-guvernatorului din Sankt Petersburg, Grișanov (fost comandant al flotei baltice), Putin a vândut nave din baza navală prin portul Lomonosov. Acest port era un punct de legătură pentru contrabanda cu resurse naturale din Rusia și pentru importul de mărfuri.
 • În primăvara anului 1998, 30 de milioane de dolari SUA au fost transferați de la Tsarskoselski Bank către o bancă din Elveția pentru campania electorală a lui Putin.
 • Când a ajuns viceprimar al orașului Sankt Petersburg, Putin a vândut submarine rusești în străinătate prin intermediul Asociației Amiralității din municipiu. În 1994, directorul general al acestei asociații a fost ucis tocmai pentru că a refuzat vânzarea ilegală a flotei militare.
 • Pe 12 decembrie 1997, Vladimir Putin se afla într-un jeep marca Cherokee care se deplasa spre Minsk. La kilometrul 17 al autostrăzii, șoferul său, Boris Zâkov, a intrat pe contrasens, în încercarea de a depăși un TIR, și a acroșat în lateral o mașină Lada, în care se aflau trei persoane. În urma accidentului, Denis Lakșin, în vârstă de 5 ani, și-a pierdut viața. Putin și șoferul său n-au pățit nimic. Deși Zâkov a fost anchetat pentru ucidere din culpă, judecătorii ruși l-au scos basma curată. Jeepul cu pricina a fost dus la un service, dezasamblat și vândut bucată cu bucată.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here