Surse din conducerea PNL anunta ca fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu este luat in calcul pentru functia de Avocat al Poporului dupa ce Renate Weber va fi schimbata de pe aceasta pozitie. Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP Bucuresti, insa acest partid nu a reusit sa atinga pragul de intrare in Parlament. Insa PMP a avut in Bucuresti peste 12%, scrie Aktual24.ro.

Cristian Diaconescu a fost deja vehiculat pentru a conduce Avocatul Poporului de catre prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, in luna iunie a acestui an. „Noi daca vorbim de o varianta pe care am imbratisa-o in orice moment e modelul Cristian Diaconescu”, a spus atunci Rares Bogdan, la Digi24.

Un alt nume luat in considerare este cel al Anei Birchall. „Sunt doi oameni exceptionali care ar fi excelenti ca Avocat al Poporului”, spunea atunci Rares Bogdan.

PNL a declansat  procedura de schimbare a lui Renate Weber dupa ce Avocatul Poporului a reusit sa blocheze mai multe masuri luate de Guvern pentru stavilirea pandemiei prin atacuri la CCR.

„Renate Weber se comporta ca avocatul celor care au incalcat legea si au pus in pericol sanatatea celorlalti. Renate Weber s-a aratat a fi prietenul PSD, avocatul PSD si acum se arata a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toti cei care s-au pensionat – militari, politisti, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat in operativ. Se arata a fi aparatorul celor care beneficiaza de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislatia pensiilor, au profitat de orice portita si si-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a declarat Orban, in iunie.

Ulterior, la sfarsitul lunii iunie, PNL a depus la Parlament cererea de revocare din functie a Avocatului Poporului.

„Eu nu stiu cum va fi schimbata Renate Weber si nu stiu daca este democratic. Vrem sa ne intoarcem inainte de 1989? Sa iasa Orban sa spuna ca eu sunt Elena Ceausescu si cu asta basta, conduc Romania dupa bunul meu plac si schimb pe toata lumea care nu-mi convine mie si cu asta basta. Sa nu mai existe opozitie!

Ati mai auzit undeva in lume ca un presedinte in exercitiu sa atace partidul de opozitie? Pai fara opozitie nu mai exista democratie”, a declarat preseidntele PSD, Marcel Ciolacu, la DC News in luna noiembrie.

Orban a promis in campania electorala ca o va schimba dupa alegeri pe Renate Weber.

”Este nevoie de alegeri parlamentare, ii indemn pe oameni sa-si puna intrebarea: o mai vor pe Renate Weber in fruntea Avocatului Poporului? Daca nu o sa facem alegeri, Renate Weber o sa ramana in fruntea Avocatului Poporului si o sa fie in continuare responsabila pentru sesizari la Curtea Constitutionala care au dus la cresterea dramatica a numarului de infectari. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului? Daca nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul sa casapeasca economia, sa inventeze noi si noi acte normative care sa duca Romania inspre faliment si inspre prapastie economica? Daca nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a declarat Orban.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here