Fostul ministru (USR) al Sănătăţii Ioana Mihăilă acuză PNL-ul de o campanie de fake news-uri la adresa sa, scrie Epochtimes-romania.com. Mihăilă transmite că fake news-urile liberalilor au efecte grave la adresa populaţiei şi ţine să le dezmintă.

„Ceea ce face acum PNL e exact acelaşi lucru pe care îl fac cei care propagă fake news-uri legate de Covid”, susţine fostul ministru.

Redăm mai jos postarea Ioanei Mihăilă:

„Am răspuns public atunci când situaţia a cerut-o, atunci când a fost în interesul şi pentru sănătatea oamenilor.

PNL pune de câteva zile pe pagina de socializare oficială numai calomnii şi fake news-uri la adresa mea. Dacă ieri mă acuzau că valul 4 nu a fost pregătit de mine după ce propriul premier şi preşedinte de partid a lăsat sănătatea fără bani în plină pandemie, a luat toate deciziile legate de pandemie şi relaxare şi a fost artizanul campaniei eşuate de vaccinare, astăzi propagă un alt fake news cu efecte grave la adresa populaţiei.

Azi au distribuit un video în care spun că am oprit distribuţia medicamentului Favipiravir în farmacii. Toate deciziile pe care le-am luat în legătură cu acest medicament le-am luat strict prin decizia specialiştilor:

Favipiravir este un medicament care se utilizează la scara mică, un medicament cu potenţial teratogen (malformaţii).

Favipiravir prezintă risc de creştere a enzimelor hepatice (AST, ALT, GGT) şi de afectare hepatică/apariţie a leziunilor hepatice induse medicamentos, precum şi risc de hiperuricemie.

!!! Este absolut necesar controlul strict al eliberării, sub stricta supraveghere a medicilor. Favipiravir rămâne o alternativă terapeutică pentru formele uşoare sau medii de COVID-19, în situaţia în care toate condiţiile menţionate pentru administrarea în siguranţă sunt îndeplinite. El poate fi utilizat în spital şi în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis/oficina cu circuit închis, la recomandarea medicului specialist din cadrul unităţii sanitare cu paturi.

Cer politicienilor să fie reponsabili în al 12lea ceas. Ceea ce face acum PNL e exact acelaşi lucru pe care îl fac cei care propagă fake news-uri legate de Covid”, susţine fostul ministru.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.