Sinistrul Justiției, TuDorel Toader, a declarat, luni dimineață, că numai Inspecția Judiciară poate stabili dacă procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, s-a antepronuntat spunând că „actele de agresiune exacerbate nu se justificau”, scrie aktual24.ro.

„Ma întrebați dacă s-a antepronuntat sau nu. Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecția Judiciară poate da un raspuns”, a declarat Tudorel Toader, întrebat cum i se par declarațiile procurorului Ionel Corbu, referitor la ancheta privind intervenția jandarmilor.

Reacția ministrului vine după ce, miercuri, procurorul, care s-a ocupat până luni de caz, a declarat că, deși potrivit documentelor analizate existau indicii privind amploarea violențelor ce aveau să se petreacă la protest, după părerea sa, nu sunt justificate acțiunile violente ale jandarmilor.

„Exista elemente și indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfășoare sau să aibă loc. În opinia mea, sub nicio formă, acte de agresiune exacerbate nu se justificau, atâta vreme cât existau multiple modalități de estompare a unor demersuri care urmau să degenereze”, a spus Ionel Corbu.

Pe de altă parte, sinistrul Justiției, TuDorel Toader, nu suflă o vorbă de judecătoarea de la Cluj care susține tot ce a făcut Jandarmeria în seara de 10 august. Cu alte cuvinte, judecătoarea Adina Daria Lupea este de acord și cu cele 5 abuzuri ale Jandarmeriei identificate de Carmen Dan (o altă idioată). Aceeași judecătoare este de acord și cu gazarea copiilor, bătrănilor sau femeilor însărcinate. Totdată reamintim că din cauza gazării, un barbat a decedat în spitalul din Alexandria.

Nu vă mai obosiţi să mă convingeți. Susțin tot ce a făcut aseară jandarmeria. A fost absolut justificat răspunsul lor. Ca om al legii, nu am cum tolera indisciplina sau violența. Nu ai cum să răspunzi cu petale de trandafiri la bolovani, fecale, petarde, violente contra jandarmilor. Câtă vreme vorbim de proteste violente nu vă așteptați la baloane de săpun.

Azi arată protestul mai normal. Așa se poate discuta.

Toți cei care aveți un cui împotriva jandarmilor de ieri, vă rog să părăsiți singuri lista mea. M- am săturat să tot fac curăţenii”, a transmis judecătoarea pe pagina sa de Facebook.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Separația puterilor in stat la lucru in Romania: Curtea Constituțională, condusa de socrul generalului, fost ministru de interne, Petre Toba, legiferează de facto in locul Parlamentului, Parlamentul face anchete in locul Ministerului Public. La noi, ca la nimeni. Președintele Camerei Deputaților, in veselia si nepăsarea civica generala, conduce, iarăși de facto, guvernul ( putere executiva), șefa DNA este debarcata la ordin din functie – gratie strânsei colaborări PSD-CCR – Inspectia Judiciara, prin proaspăt instalații ei șefi, simpatizanți PSD&ALDE , la indiscreta sugestie a ministrului justiției Toader, se autosesizează si sare intempestiv si slugarnic, la intimidare, la gâtul prim-procurorului Parchetului Militar București, Ionel Corbu, care exact in aceste zile conduce ancheta abuzurilor si ilegalităților comise de autorități împotriva manifestanților anti-PSD pe 10 august. In vreme asta Avocatul Poporului se scobește visător si absent in nas undeva printr-un birou din Bucuresti, pe salariu nesimțit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.