Cătălina, fiica protestatarului care a murit în urma inhalării gazelor utilizate de jandarmi în Piața Victoriei, spune că tatăl ei a avut într-adevăr probleme de sănătate însă niciodată de tipul celor care i-au adus acum moartea. Protestatarul Ilie Gazea avea 68 de ani, scrie aktual24.ro.

“Eu nu știu ce să va zic, pentru că, de principiu, gazele lacrimogene afectează în primul rând căile respiratorii. El a mai avut probleme de sănătate, dar în niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problemă până în seara de Sfânta Marie când a avut hemoragie, m-a sunat mama. El acum este încă în spital și nu știu când ni-l va da. E posibil să nu ni-l dea nici mâine, dar noi deja am vorbit penste tot pentru organizarea înmormântării. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decât 3 zile. Și până acum nimeni n-a rezolvat nimic și nu știu când vom putea să-l luăm pe tata acasă. Momentan, așteptăm să ne spună. Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să îl trasfere de urgență la Floreasca, dar ne-au spus că nu sunt paturi acolo. Asta e România. Înainte a mai avut o fisură la stomac, dar niciodată hemoragii. Și eu știu că a fost gazat în Piață. După care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet și sunt sigură că se va lămuri cauza…”, a declarat Cătălina pentru Liber în Teleorman.

Vecinul și prietenul lui Gazea, Costel Vai, își amintește că la protest starea lui Ilie l-a îngrijorat atât pe el, cât și pe ceilalți din grup, care au decis că e cazul să-l trimită acasă, după ce acesta a refuzat internarea la un spital din București. „Am fost plecați pe 10 la București, am ajuns în Piața Victoriei în jur de oră 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toți am fost gazați, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul și a avut hemoragie nazală. Acum am înțeles că a murit”, a povestit Costel Vai.

Și Olimpia Culcea a fost în ziua aceea cu Ilie Gazea la București și spune că există probe filmate ale momentul gazării, dar și ale prezenței lui Gazea acolo, atunci când situația a început să se agraveze în piață. Ea spune că, din informațiile ei, ulterior protestului, Ilie Gazea s-a simțit rău în fiecare zi până când a murit: „Exista și filmare cu el acolo și avem martori că l-am dus la salvare. I-a dat sângele pe gură și pe nas, a leșinat, l-a luat SMURD-ul acolo. După ce i-a pus o soluție în nas el a plecat acasă cu unul dintre noi și din noaptea aceea e la spital. Acum e la morgă în Alexandria. Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital.”

Polițiștii din Teleorman au fost sesizați de reprezentanții spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simțit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, și au deschis un dosar penal. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, încearcă să lanseze o nouă diversiune, sugerând că vina ar aparține exclusiv decedatului.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.