Comisia Europeană cere amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi în care nu transpune directiva privind spălarea banilor, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand. Comisia a propus această sancțiune financiară joi, când a trimis România în judecată în fața Curții Europene de Justiției pentru neimplementarea directivei (CJUE), iar decizia finală privitoare la amendă va fi luată de CJUE, informează G4Media.ro.

Termenul pentru transpunerea de către statele membre în legislațiile lor naționale a celei de A patra directive privind combaterea spălării banilor a fost 26 iunie 2017. În ceea ce privește România, proiectul de lege pentru transpunerea directivei, realizat de Guvern, este în parlament și va fi luat în discuție abia în sesiunea din toamnă.

Cu toate că a avut la dispoziție o sesiune extraordinară de aproape 3 săptămâni, parlamentul a ignorat complet acest proiect, deși era iminentă amendarea României pentru nerespectarea legislației europene. În schimb, Parlamentul a trecut la foc automat proiecte extrem de controversate, precum Codul Penal.

Comisia Europeană a trimis joi România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de a patra directivă privind combaterea spălării banilor, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!