Agent rutier a condus cu maşina de serviciu un şofer pentru a scoate de la bancomat banii de şpagă

1309
0

Unul dintre agenţii rutieri din Botoşani anchetat pentru luare de mită ar fi condus, cu maşina de serviciu, un şofer oprit în trafic până la un bancomat astfel încât acesta să poată scoate bani de şpagă, reiese din ancheta iniţiată de procurorii anticorupţie în cadrul Serviciului Rutier, relatează Monitorul de Botoşani.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre şoferii opriţi în trafic pentru o abatere rutieră nu ar fi avut niciun ban prin buzunar, ci doar cardul de debit. Chiar dacă poliţistul rutier putea să-i aplice un avertisment, el nu ar fi vrut să renunţe la şpagă, şi atunci s-a căutat o modalitate de compromis. Astfel, contravenientul ar fi fost urcat în maşina de poliţie şi dus la un bancomat din municipiul Botoşani, de unde a fost extrasă suma aferentă.

Anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul respectiv, pentru a vedea dacă poliţistul apare în filmare. De asemenea, aceştia au solicitat şi informaţii cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu mita dată de şofer pentru a scăpa de sancţiune.

Totuşi, pe moment, aceste informaţii nu fac parte din probatoriul administrat de anchetatori şi, prin urmare, cercetările nu au fost extinse faţă de agentul în cauză şi pentru această faptă.

Un alt caz similar a avut loc pe data de 12 noiembrie 2020, când agenţii rutieri Constantin Ciprian Rusu şi Neculai Robert Fecioru ar fi pretins şi primit de la un conducător auto foloase necuvenite, în schimbul neaplicării sancţiunii suspendării dreptului de a conduce. Dar, din moment ce şoferul nu avea asupra sa niciun ban, cei doi agenţi i-ar fi cerut acestuia să vină la sediul Poliţiei Rutiere Botoşani şi să aducă mai multe produse. Aşa s-a întâmplat, şoferul aducând celor doi agenţi câte un pachet de produse lactate.

Mai mult, agentul Fecioru ar fi primit 100 de lei de la un şofer care a fost prins circulând cu o viteză de 107 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 70 km/h. Suma a fost împărţită cu celălalt agent din echipaj. Iniţial, Fecioru a completat un proces verbal de amendă cu numele şoferului, însă, după ce a primit banii, nu l-a mai amendat pe acesta, a rupt procesul şi i-a dat foc.

Reamintim că, la începutul acestei luni, o treime dintre agenţii rutieri din Botoşani au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi că ar fi luat mită de la şoferi opriţi în trafic. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a opt poliţişti, care au contestat deja decizia. În acest dosar sunt luate în vizor 16 persoane, printre care şi un ofiţer de Poliţie Rutieră de la Botoşani. Numărul de angajaţi la direcţia rutieră este de 25.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...