După 8 ani de zile, un primar tocmai din districtul siberian Irkutsk, Leonid Frolov, a dezvăluit oficial minciunile de ani de zile ale fostului colonel KGB Vladimir Putin, scrie Ziaristii.com.

Totul a pornit de la moartea pe frontul ucrainean a militarului Valeri Berezovski. Acesta mai luptase însă ca parte a trupelor ruse și în Donbass, în 2014!

Astfel, fără să-și dea seama, dar spunând adevărul gol-goluț, primarul Leonid Frolov a distrus legenda lui Putin despre un „război civil’ în estul Ucrainei, fără participarea trupelor Rusiei, dezvăluie site-ul Obozrevatel.com.

Practic, aducându-i un ultim omagiu ostașului Berezovski, primarul Frolov a confirmat că acesta a participat la conflictul armat din Donbass în calitate de militar al armatei Federației Rusie!

Dovada: primarul Frolov a scris, într-o postare însoțită de sigla Z lângă numele său (cea cu care sunt marcate tancurile și alte vehicule de luptă ale invadatorilor), că Berezovski a luptat împotriva Ucrainei, în Donbass, în 2014, pe baza unui contract. Asta, deși Putin susținuse tot timpul că în acea zonă nu sunt militari ai Rusiei, ci doar etnici ruși din Donbass, care nu mai suportă „genocidul” la care-i supune conducerea „nazistă” a Ucrainei!

Iar în februarie 2021, luptătorul rus a mers la granița cu Ucraina „nu pentru instruire, ci pentru o misiune, ceea ce indică o operațiune militară pre-planificată”.

Aceste aspecte sunt prezentate pe rețelele de socializare de Centrul de Combatere a Dezinformării din cadrul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (RNBO). E publicată totodată și „scrisoarea” primarului Frolov, care l-a dat de gol pe Putin.

Scriind despre moartea lui Berezovski, survenită în martie 2022 pe frontul ucrainean, acesta a divulgat două secrete militare deodată.

Comunicatul Centrului de Combatere a Dezinformării

„Centrul pentru combaterea dezinformării prin RNBO al Ucrainei confirmă că primarul districtului Irkutsk dn Rusia, Leonid Frolov, a scris o postare despre moartea din Ucraina a unui nativ din Irkutsk, Valeri Berezovski, și, fără să-și dea seama, a divulgat două mistere militare.

1. Decedatul luptase deja în Ucraina, în baza unui contract din 2014, când, oficial, trupele ruse nu se aflau în Donbass.

2. În februarie 2021, decedatul a mers la granița cu Ucraina nu pentru instruire, ci pentru o misiune, ceea ce indică o operațiune militară pre-planificată.

Astfel, istoria menționată infirmă în cele din urmă mitul lui Putin pe termen lung despre «ihtamnet» (neologism care semnifică agresiunea rusă asupra Ucrainei) și «războiul civil din estul Ucrainei». Și confirmă faptul că atât separatismul din Donbass, cât și invazia militară a Ucrainei au fost intenționate, pregătite în prealabil de operațiunile speciale ale Kremlinului menite să distrugă și mai mult Ucraina.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.