Un act de cenzură preventivă a avut loc la Teatru Național. Directorul Mircea Rusu i-a cerut actorului Mihai Călin să nu spună nimic despre invazia lui Putin, scrie Newsweek.ro.

Ce scrie pe Facebook actorul Mihai Călin:

Azi, cu 2 minute înainte de a intra in scena (“No man’s land”), Marius Bodochi, dir artistic interimar, mi-a transmis din partea lui M. Rusu, dir gen interimar, interdicția de a ma manifesta in vreun fel in legatura cu războiul din Ucraina. E adevărat, as fi vrut ca , după aplauze, împreuna cu un coleg, cu steagurile României și Ucrainei, sa dam un mesaj scurt de solidaritate fata de poporul ucrainean,artiștii de acolo, Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “ Ivan Franko” din Kyiv, unde ar fi trebuit sa jucam acum 2 ani( pandemia ne-a oprit).

Azi au murit din cauza bombardamentelor 2 cunoscuți artiști ucraineni, o actrița și un balerin.

Mi-e greață de “dictatura” instituita la TNB . Naționalism deșănțat și totală lipsă de înțelegere a menirii Teatrului.

Am fost cuminte…. Sa nu tulbur Direcția și o parte din colegi. Somn ușor!

În timp ce numeroși artiști cu simpatii putinisite sunt ostracizați peste tot în lume, în România, lui Dan Puric i se oferă posibilitatea de a juca pe prima scenă a teatrului românesc.

Pe 27 martie, Teatrul Național găzduiește conferința „Dspre teatru și viață” a lui Dan Puric. Prețul biletelor variază între 60 și 80 de lei.

Câteva declarații marca Dan Puric

Dan Puric nu mai are nicio busolă atunci când vede rădăcini creștine comune. El ignoră crime, dezastre umanitare dacă acestea sunt comise de „frații” ortodocși.

  •  „Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină… Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, a spus Puric, potrivit portalului katehon.com.
  • „Şandramaua asta de Comunitate Europeană se va face praf şi pulbere!”
  • „Cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească.”
  • „România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să-l distrugă.”
  • „Toate acestea se fac cu un dublu virus. Este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu, și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate. Este virusul ideologic, care merge paralel cu acesta”, mai zice Puric Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.