Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că, până în acest moment, trei cetăţeni români au decedat în Italia ca urmare a infectării cu coronavirus şi a fost confirmată infectarea altor 29 de cetăţeni români aflaţi în afara ţării, scrie Epochtimes-romania.com.

“În conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19: 23 în Italia, doi în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda şi 1 în Tunisia. De asemenea, MAE precizează că trei cetăţeni români au decedat ca urmare a infecţiei cu COVID-19 în Italia”, a precizat MAE într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte evoluţia crizei coronavirusului în România, până vineri, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate, dintre ele 31 fiind declarate vindecate şi externate (22 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi). De asemenea, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire, pacienţii având vârsta cuprinsă între 17 ani şi 89 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică arată că, până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here