Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție, el fiind investigat în privința finanțării campaniei electorale, a declarat pentru Reuters o sursă judiciară. Sarkozy se afla în custodia poliției judiciare din Nanterre pentru că este acuzat de finanțare ilicită a campaniei electorale din 2007, când a câștigat alegerile prezidențiale, scrie Le Monde.

Un fost ministru și aliat al lui Sarkozy, Brice Horterfeux, este și el interogat de poliție în legatură cu afacerea libiană, a spus pentru Reuters o altă sursă apropiată anchetei.

În luna ianuarie, un om de afaceri francez suspectat că a intermediat transferurile de bani de la Gaddafi către campania electorală a lui Sarkozy a fost arestat în Marea Britanie, fiind apoi eliberat pe cauțiune de o curte londoneză.

Sarkozy a fost deja trimis în judecată într-un alt dosar, privind finanțarea campaniei electorale din 2012, când nu a reușit să fie reales și a pierdut în fața lui Francois Hollande.

Reținerea sa pare a avea legatură cu un scandal ce îți are geneza în primăvara lui 2013. Atunci, a fost emis mandat de interceptare telefonica față de mai mulți apropiați ai lui Nicolas Sarkozy, în cadrul unei anchete care viza acuzații de finanțare de către Libia condusă de Muammar Gaddafi pentru campania prezidențială victorioasă din 2007 a lui Sarkozy.

În 2014, Sarkozy denunța o „instrumentalizare politică a justiției” în dosarul în care este acuzat de corupție și sustine ca nu a comis „niciodată” „un act contrar principiilor republicane sau statului de drept”, informează comisarul.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

 

1 COMENTARIU

  1. Masura nu este numai pentru MAPN ci pentru tot sistemul de aparare si siguranta nationala,iar cuantumul nu acopera decat o fractiune mica din rata ce ar urma sa o plateasca angajatii din sistem,depinde si de perioada contractului de cumparare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.