Premierul Ludovic Orban a transmis marti, pe pagina de Facebook a Guvernului, ca salariul minim pe economie ar putea sa creasca cu 7,2%, scrie Aktual24.ro.

Știai că Dăncilă este un nume ce provine din limba rromani? ”Dănci” înseamnă copil de țigan sau lăutar țigan, provenind din expresia rromă den ci, ”dă-mi ceva!”

View Results

Loading ... Loading ...

Salariul minim brut este acum 2.080 de lei pentru angajatii fara studii superioare si 2.262 de lei pentru cei cu studii superioare si cel putin un an de activitate in domeniul in care s-au specializat. Astfel, la o creste de 7.2%, salariul minim brut s-ar majora cu 149,76 de lei pentru angajatii fara studii superioare si cu 162,8 lei pentru cei cu studii superioare.

„In cursul acestei saptamani, definitivam propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Daca stabilim ca formula de calcul pentru salariul minim va fi determinata de rata inflatiei, indicele de crestere a preturilor de consum si indicele de crestere a productivitatii, salariul minim pe economie ar putea creste cu 7,2%”, a anuntat Orban.

Premierul a anuntat luni ca Guvernul vrea sa adopte o hotarare pentru majorarea salariului minim brut pe tara pana la sfarsitul acestei luni si a precizat ca nu poate fi vorba de mai multe variante de salariu minim in functie de studii.

Liderul PNL a adaugat ca asteapta finalizarea studiul de impact pentru aceasta masura a Executivului.

„Am primit pe masa o analiza si asteptam finalizarea studiului de impact. Maine din cate stiu eu este convocat consiliul tripartit pentru o prima discutie. Vom veni cu analiza noastra si evident cu niste propuneri intre marje referitor la cresterea salariului minim. Evident trebuie sa tinem cont de factori obiectivi si anume indicele de crestere a productivitatii, de crestere a salariului mediu brut, de rata infatiei dar in acelati timp trebuie sa tinem cont si de impactul pe care poate sa-l aiba cresterea salariului minim asupra profitabilitatii companiilor in mai multe ramuri in care sunt multi angajati pe salariul minim, astfel incat cresterea salariului cu forta de munca sa nu afecteze profitabilitatea in ramurile respective. (…) Pana la sfarsitul lunii vrem sa dam hotararea de Guvern referitoare la salariul minim”, a declarat, luni, Ludovic Orban.

Membri ai Executivului au avut o intalnire, saptamana trecuta, la Palatul Victoria, cu reprezentantii INS si ai Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza pentru a analiza impactul privind cresterea salariului minim brut pe tara. Guvernul are doua scenarii pentru majorare, urmand sa fie adoptata o hotarare.

Cu cine intenționați să votați în turul al doilea al alegerilor prezindețiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!