Proiectul prin care Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, cere finanțare guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny“ pentru diverse lucrări de infrastructură prevede o sumă umflată de 3 ori față de costul real, reclamă unii consilieri locali, scrie Buletin.de.

Piedone a cerut, iar Consiliul Local a aprobat cu 21 de voturi pentru și 5 abțineri, depunerea unui dosar prin care se solicită finanțare de la bugetul central, prin Programul „Anghel Saligny“, pentru reabilitarea a 7 străzi și construirea unei rețele de apă și canalizare cu lungima de 5 kilometri. Costul investiției, spune Piedone, este de 48 de milioane de lei.

În realitate, lucrurile ar sta cu totul altfel. Helen-Daniel Kofod, consilier local în Sectorul 5 din partea USR, spune prețul este mult umflat. Consiliera și-a expus punctul de vedere și în plenul ședinței, unde majoritatea PSD-PNL a votat depunerea proiectului în forma sa actuală.

Helen-Daniel Kofod a venit cu date concrete chiar de la etalonul de costuri existent la Ministerul Fondurilor Europene: „Am văzut că aveți lucrări de apă și canal care sunt la 1.100 de euro pe metru. În mod normal, dacă veți întreba la Ministerul Fondurilor Europene, veți vedea că aceste costuri, apă și canal, în condițiile în care ar fi făcute într-un drum asfaltat, deci trebuie să tăiem și să refacem, în aceiași bani – sunt maxim 400 de euro pe metru. Pe ce bază s-au făcut aceste costuri? Este o diferență enormă de la 1.100 la 300-400 de euro. De unde vine această diferență? Aș dori, dacă se poate, să ne abținem și să-l rugăm pe domnul director să revizuiască costurile. Nu mi se pare normal să dăm 10.000.000 pe cinci kilometri de apă, canal și o străduță. Prețul este de cel puțin trei ori mai mare“.

Directorul de achiziții al lui Piedone, Adrian Cormoș, n-a negat diferența uriașă între costurile-standard de la minister și cele trecute în raportul Primăriei Sectorului 5, dar a găsit o explicație. Diferența ar proveni „din ceea ce înseamnă branșamente, devieri de rețele” și „este un calcul maxim, o notă conceptuală. Până la proiect și studiu de fezabilitate este o mare distanță. Eu încerc să iau cât mai mulți bani“.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here