Liderul deputatilor USR, Ionut Mosteanu, a afirmat, vineri, ca PNL si PSD nu au avut curajul sa voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru alesii locali, mentionand ca a vazut o „rezistenta uriasa din partea coalitiei toxice PNL-PSD-UDMR” in acest sens, scrie Aktual24.ro.

„PNL si PSD nu au avut curajul sa voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru mii de alesi locali – actuali si fosti primari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Proiectul USR a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor. Nu este o victorie. Am vazut o rezistenta uriasa din partea coalitiei toxice PNL-PSD-UDMR in ceea ce priveste eliminarea pensiilor speciale. Dupa ce au dat mai multe avize negative in comisiile de specialitate, vechile partide au refuzat solicitarile USR de a introduce pe ordinea de zi proiectul pentru un vot asumat in plen”, a scris Mosteanu, pe Facebook.

El a sustinut ca urmeaza ca proiectul USR sa fie blocat la Senat si, in aceste conditii, la 1 ianuarie 2022 vor intra in plata aceste pensii speciale.

„Urmeaza un nou blocaj la Senat si o noua categorie de speciali de la 1 ianuarie 2022. Va arata coalitia toxica PNL-PSD-UDMR putina responsabilitate, vor vota proiectul USR si vor renunta la noile privilegii pentru zeci de mii de actuali si fosti primari, presedinti de consilii judetene si adjunctii lor?”, a mai scris Mosteanu.

Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale are termenul de dezbatere si vot final in 19 noiembrie si in urmatoarea sedinta de plen a Camerei urmeaza sa fie adoptat tacit. Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

In 9 noiembrie, Ionut Mosteanu a anuntat ca a solicitat in Biroul permanent punerea proiectului pe ordinea de zi a plenului, iar reprezentantii PNL, PSD si UDMR au respins aceasta cerere. 

In 14 octombrie, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat un raport de respingere a proiectului de lege initiat de USR de abrogare a articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.