Presedinte CJ Neamt, Ionel Arsene, a sustinut joi ca „spitalul din Piatra Neamt are tehnologie de ultima generatie”. Acelasi spital care s-a confruntat recent cu un indediu de proportii, in urma caruia au decedat zece pacienti, scrie Aktual24.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„Tot ce era in ATI era de ultima generatie, echipamente, paturi. Spitalul din Piatra Neamt are tehnologie de ultima generatie. Tot ce mi-au cerut medicii pe fiecare sectie le-am cumparat”, a declarat Arsene intr-un interviu acordat lui Marius Tuca (Mediafax).

Intrebat cat a investit in spital de cand este presedinte al CJ Neamt, Arsene a spus ca „nu am in acest moment la mine o evaluare”. „Doar anul trecut am facut investii in echipamente de peste 20 de milioane de lei”, a a sustinut Arsene.

Parchetul General a anuntat, luni, ca procurorii au finalizat cercetarea la fata locului in dosarul incendiului izbucnit la Sectia ATI din incinta Spitalului Judetean Piatra Neamt, s-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identitatii a cinci dintre persoanele decedate si au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut luni precizari intr-un comunicat de presa in legatura cu avansarea cercetarilor care au loc la Spitalul Judetean Piatra Neamt:

*In vederea completarii probatoriului, pentru asigurarea aflarii adevarului cu privire la toate imprejurarile cauzei, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au solicitat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Piatra Neamt efectuarea unei perchezitii la sediul si anexele Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt. In temeiul mandatului emis de judecatorul de drepturi si libertati, in seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuata perchezitia, fiind ridicate inscrisuri necesare stabilirii imprejurarilor producerii incendiului.

*A fost finalizata cercetarea la fata locului cu sprijinul expertilor in constructii si a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Institutului National de Expertize Criminalistice, Institutului National de Criminalistica din cadrul Politiei Romane, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani, Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Investigatii Criminale si ai Inspectoratului de Politie Judetean Neamt.

*S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identitatii a cinci dintre persoanele decedate.

*Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

*Au fost efectuate audieri de martori.

O echipa formata din procurori de la Parchetul General, politisti si specialisti in investigarea incendiilor a demarat, duminica, cercetarea la fata locului in cazul incendiului de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt.

Ancheta este condusa de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat in trecut de cercetarile in cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Procurorii au deschis in acest caz un dosar penal in rem pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala si culpa.

Sambata seara, in jurul orei 18,30, la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a avut loc un incendiu care a afectat sectia de ATI unde erau internati, in doua saloane, 17 pacienti.

In incendiu au murit 10 persoane aflate in ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alti sase pacienti internati au fost dusi la Spitalul Mobil de la Letcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, ranit in incendiu, a fost transferat, duminica, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Descrețește-ți fruntea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here