Eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, după doar 2 ani și 50 de zile (deși era condamnat la 3 ani și 6 luni), a fost posibilă ca urmare a unui lanț de complicități în interiorul sistemului judiciar. Influența unui pușcăriaș a fost mai puternică, în cele din urmă, decât osatura justiției, șubrezită de însuși Dragnea în anii 2017-2019 și nereabilitată încă de actuala coaliție de guvernare, scrie Ziaristii.com.

Eliberarea lui Liviu Dragnea, fost lider PSD, a fost decisă de un complet format din doi judecători de la Tribunalul Giurgiu: Adriana Pencea (fostă Filip) și Andrei Buliga.

Adriana Pencea este chiar preşedinta Tribunalului Giurgiu. Ea a fost numită de Secţia pentru judecători a CSM în 2018 pentru un mandat de 3 ani (1 ianuarie 2019 – 1 ianuarie 2022). Comisiile de examinare pentru funcţiile de conducere au fost desemnate de Secţia pentru judecători a CSM, a aflat G4media.ro.

Secţia pentru judecători a CSM este dominată de gruparea judecătoarei Lia Savonea (FOTO), fostă şefă a CSM în 2019.

În 2018, anul numirii Adrianei Pencea la şefia Tribunalului Giurgiu, şefă a CSM era judecătoarea Simona Marcu, soţia avocatului Gil Vasile, care – conform dezvăluirilor Rise Project – a fost plătit de Tel Drum (compania controlată de Liviu Dragnea) cu suma de 15.200 de lei.

Amănunt extrem de important: Adriana Pencea – cea numită în funcție de către gruparea Savonea din CSM – s-a numărat printre dei 30 de şefi de tribunale (60 de șefi de instanţe) care, în martie 2019, au condamnat protestele magistraţilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la Legile Justiţiei.

Altfel spus, Adriana Pencea (FOTO) i-a înfierat pe colegii ei magistrați care protestau pentru a opri jihadul anti-justiție declanșat de Liviu Dragnea prin guvernele-marionetă ale sale (Grindeanu, Tudose, Dăncilă) și prin cozile de topor instalate la Ministerul Justiției – Florin Iordache și Tudorel Toader.

L-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

În noiembrie 2012, judecătoarea Adriana Filip (actuală Pencea) l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru.

În urma unui denunţ, potrivit căruia judecătoarea ar fi primit suma de 100.000 de euro pentru eliberarea interlopului, aceasta a fost anchetată de DNA, însă investigatorii nu au reușit să demonstreze acuzațiile.

Potrivit declaraţiilor sale de avere, soţul judecătoarei este director de alimentaţie publică la firma Amon SRL, care operează restaurantul Perla din Giurgiu, de pe faleza Dunării.

Giurgiu l-a dat țării și pe Netejoru

Tribunalul Giurgiu este şi fieful actualului inspector-şef al Inspecţiei judiciare, Lucian Netejoru, numit în funcţie tot de o comisie din care a făcut parte Lia Savonea, dezvăluie G4Media.ro.

Netejoru a fost la conducerea Tribunalului Giurgiu, ca vicepreşedinte şi preşedinte, timp de 9 ani (2006-2015). De acolo, în 2015, a plecat direct la șefia Inspecției Judiciare, unde a comis adevărate orori în beneficiul marilor infractori. Între timp, a primit și un al doilea mandat.

Cum a ajuns la Giurgiu judecarea lui Dragnea

Pe 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată formulată de Liviu Dragnea. O lună mai târziu, pe 27 mai 2021, Tribunalul Bucureşti a confirmat decizia Judecătoriei şi a stabilit că fostul lider PSD va putea cere din nou eliberarea condiționată abia după 27 august.

Pe 14 iunie, CAB a anulat decizia Tribunalului, a decis rejudecarea şi strămutarea procesului la Tribunalul Giurgiu. Judecătoarea de la CAB care a luat această decizie se numeşte Nicoleta Nolden (fostă Cristuș – FOTO) şi este o apropiată a Liei Savonea, fostă şefă a Curţii de Apel Bucureşti.Ulterior, Liviu Dragnea a formulat o cerere de strămutare la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), pe motiv că în Capitală nu ar fi avut parte de judecători imparţiali.

Faptul că Nicoleta Nolden (căsătorită cu un judecător german, Gerd Nolden, de la Curtea de Apel din Köln) gravitează pe orbita toxicei Lia Savonea este susținut cu dovezi convingătoare de G4Media.ro.

Mecanismul care l-a salvat pe Dragnea

1. Judecătoria Sectorului 5 respinge eliberarea lui Dragnea.

2. Tribunalul București, prin completul format din judecătorii Claudiu Corobana şi Ciprian Purice, confirmă decizia Judecătoriei: Dragnea rămâne după gratii.

3. Televiziunile de „propagandă roșie” îi atacă pe magistrații de la cele două instanțe, numindu-i „judecători #Rezist”.

3. Judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București decide rejudecarea speței și strămutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, instanță condusă de Adriana Pencea (judecătoarea anti-#Rezist).

4. Atât Nicoleta Nolden, cât și Adriana Pencea fac parte din gruparea de influență a Liei Savonea, din interiorul sistemului de justiție.

5. Tribunalul Giurgiu, prin completul format din judecătorii Adriana Pencea (personal!) și Andrei Buliga, decid eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea după 2 ani și 50 de zile, deși fostul lider PSD avea o condamnare de 3 ani și 6 luni, iar dovezile de îndreptare a infractorului sunt inexistente (printre altele, continuă să se considere „deținut politic”).

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.