Jucătoarea rusă de tenis Daria Kasatkina i-a sfătuit pe tinerii tenismeni din Rusia să-şi schimbe cetăţenia, susţinând că, în contextul războiului lansat de Vladimir Putin în Ucraina şi a suspendării jucătorilor ruşi din competiţiile internaţionale, viitorul acestora este nesigur, scrie Epochtimes-romania.com, care citează Gaming Deputy.

“Care sunt perspectivele noastre pentru următorii zece ani? Cred că generaţia care are acum 16-17 ani, încă mai are o şansă, pentru că încă joacă şi au şansa de a pleca. Dar pentru cei care sunt mai tineri … nu ştiu. Toţi cei care din Rusia vor ajunge la un nivel înalt în următorii cinci ani, aceştia sunt nişte oameni ireal de frumoşi.

Cred că mulţi copii talentaţi, ai căror părinţi vor avea ocazia, îşi vor schimba probabil cetăţenia. Să fiu sincer, avem deja astfel de întrebări, pentru că, de când suntem suspendaţi de la Wimbledon, nu ştim ce se va întâmpla în continuare. Şi pot să le spun copiilor că, dacă există o astfel de oportunitate, schimbaţi [cetăţenia – n.r.]”, a precizat Kasatkina pe canalul YouTube al bloggerului Viktor Kravchenko.

Kasatkina se află în prezent pe locul 12 în clasamentul WTA şi numărul 1 în Rusia.