Românii au spus clar că NU doresc ca România să părăsească Uniunea Europeană. Peste 76% dintre respondenți au arătat că nu sunt de acord cu acțiunile PSD-ALDE de a îndepărta România de UE. Sondajul a apărut după ce dacnews.net a dezvăluit că Israelul este gata să suporte financiar impactul ieșirii României din UE și să garanteze parteneriatul strategic cu SUA.

Sondajul a fost realizat pe platforma de socializare Facebook în perioada 11 – 20 mai a.c. și a fost aplicat unui eșantion de aproximativ 2000 de persoane, unde aproximatv 10% dintre acestea prezintă acțiuni și indicii atribuite conturilor false. Totodată, cele mai multe persoane dintre cele care și-au exprimat dorința ca România să părăsească UE nu au știut să prezinte un argument cu care să-și suțină alegerea făcută.

Într-un comunicat emis de Ministerului Fondurilor Europene în 2016 se arată că aderarea la Uniunea Europeană a adus, în mare parte, multe avantaje. Pe lângă posibilitatea de a circula liber prin Europa și sprijinul UE în lupta pe care România o duce cu corupția, iată o analiză realizată de către Comisia Naţională de Prognoză ce conține principalele 10 avantaje înregistrate de România în urma absorbţiei banilor europeni:

  1. PIB este cu 10,6% mai mare decât ar fi fost în absenţa utilizării fondurilor europene, ca efect net pozitiv, în decursul perioadei 2008-2015. Dacă în perioada 2013-2014 nu s-ar fi absorbit cele peste 6 mld. euro, România nu ar fi înregistrat creştere economică.
  2. 8.219 firme au beneficiat de fonduri structurale şi de coeziune (FSC) în perioada 2007-2016 (microîntreprinderi, IMM, întreprinderi mari şi furnizori de formare profesională conform OG nr. 29/2007 cu modificările şi completările ulterioare) care au încheiat contracte de finanţare în valoare totală de 28,68 mld. lei, din care 14,48 mld. lei fonduri UE – echivalentul unui beneficiu mediu de 1,7 milioane lei/firmă din fonduri europene.
  3. 41.514 locuri de muncă noi au fost create în perioada 2007-2016 ca urmare a proiectelor implementate şi finanţate din FSC.
  4. Productivitatea muncii, calculată ca raport între valoarea adăugată brută şi ocupare este cu 3,1 mai mare faţă de scenariul „fără fonduri”.
  5. Distribuţia pe sectoare a efectivului net al fondurior europene asupra productivităţii muncii reflectă o influenţă semnificativă în sectorul serviciilor de piaţă, unde valoarea acestui indicator este cu 2,3% mai ridicată decât în scenariul ce exclude fondurile UE.
  6. Consumul privat este cu 19% mai mare faţă de ipoteza în care nu ar fi fost implementate fondurile europene.
  7. Rata şomajului a fost cu 3,1 puncte procentuale mai scăzută, la sfârşitul anului 2015, decât ar fi fost în scenariul „fără fonduri”.
  8. Estimarea cu privire la rata de ocupare indică o majorare cu 3,8 procente, la finele anului 2015.
  9. Remuneraţia medie a unui salariat a crescut cu 25,4%, cumulat 2008-2015, comparativ cu situaţia simulată a neimplementării fondurilor europene.
  10. Creşterea cumulată a exporturilor de bunuri şi servicii în scenariul „cu fonduri” este cu  3 puncte procentuale mai mare faţă de scenariul lipsei fondurilor, în timp ce importurile de bunuri şi servicii cu 14,4% mai mari.

DAC News a realizat un TOP 50 minciuni ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, unde Liviu Dragnea conduce detașat. Mai multe detalii AICI.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.