Zeci de mii de oameni au participat duminică seară la manifestaţia „Toţi pentru Europa” în Piața Victoriei din București, evenimentul, organizat de Declic, având ca scop motivarea cetăţenilor să iasă la vot pe 26 mai şi conştientizarea importanţei implicării civice, scrie G4Media.ro.

Care a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România?

View Results

Loading ... Loading ...
Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile și au scandat în repetate rânduri ”PSD, ciuma roșie”.

Pe scena instalată în fața clădirii guvernului au urcat personalităţi din diferite domenii, fără implicare politică, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Victor Rebengiuc şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

Mihai Şora a declarat că românii trebuie să iasă la vot, pentru că este vorba de viitorul lor şi nu trebuie să şi-l lase croit de alţii. Seniorul a afirmat, de pe scenă, că ”suntem europeni, aşa cum suntem români”.

La rândul său, Victor Rebengiuc a transmis și el un îndemn la vot, atât la europarlamentare, cât și la referendum. ”Știți cu toții ce viitor sumbru avem în față. Este una din ultimele dăți când mai putem întâmpina dezastrul pe care-l avem în față. Ca o ultimă dorință a mea: vă rog din suflet să mergeți la vot, să votați candidații pe care-i doriți dumneavoastră. Să votați și pentru referendumul la justiție”, a spus Rebengiuc.

Ora 21:26 – Tudor Chirilă: Mi-aș dori ca preoții să nu le mai spună oamenilor cu cine să voteze, să nu-și mai bată joc. Să-și facă profesia pentru care sunt acolo.

Ora 21:00 – Zecile de mii de oameni din Piața Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile în timp ce scandau ”PSD, ciuma roșie”:

Ora 20:15 – Actorul Victor Rebengiuc a vorbit de pe scenă:

  • Am beneficiat de urmările, de avantajele ultimei ordonanțe de urgență prin care se interzice Uber și Taxify și am venit fuga pe jos, mulțumind în gând partidului.
  • Știți cu toții ce viitor sumbru avem în față. Este una din ultimele dăți când mai putem întâmpina dezastrul pe care-l avem în față. Ca o ultimă dorință a mea: vă rog din suflet să mergeți la vot, să votați candidații pe care-i doriți dumneavoastră. Să votați și pentru referendumul la justiție.
  • Dumneavoastră care sunteți tineri trebuie să aveți următoarea idee: puterea de a schimba lucrurile în țara asta stă în mâinile dumneavoastră

Ora 20:13 – Zecile de mii de oameni prezenți în Piața Victoriei scandează: ”PSD, ciuma roșie!”. O parte dintre ei au scris un mesaj cu pancarte colorate:

Ora 18:30 – Mihai Şora, prezent în Piaţa Victoriei, a declarat că românii trebuie să iasă la vot, pentru că este vorba de viitorul lor şi nu trebuie să şi-l lase croit de alţii. Mihai Şora a afirmat, de pe scenă, că suntem europeni, aşa cum suntem români.

„Varietatea şi unitatea trebuie să ne caracterizeze. Să fim noi înşine, să fim europeni desăvârşiţi. E important să fim în Europa ca să nu fim singuri şi să fim înconjuraţi de prieteni şi să ne simţim tari. Lumea e făcută din continente, continentele îi fac varietatea şi bogăţia, dar se şi întrec între ele şi se înfruntă. În toată această confruntare, noi suntem europeni”, a spus Şora.

El a subliniat că fiecare buletin de vot este important.

„Să nu-i lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Să nu preferăm comoditatea noastră, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă, până la amănunt”, a îndemnat Mihai Şora.

…..

Potrivit unui comunicat transmis anterior de Comunitatea Declic, organizator al evenimentului, cu această ocazie va avea loc un concert cu trupele Vama, Omul cu şobolani, Taxi şi Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera în Piaţă. Toţi artiştii participă la eveniment pro bono, transmite Agerpres.

De la ora 19.40, un număr de 4.000 de membri ai comunităţii Declic vor face o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul „România iubeşte Europa”.

Vor urca pe scenă personalităţi din diferite domenii, fără implicare politică, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

„Ieşim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci şi al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei, însă îi dăm spirit european”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.

Evenimentul, care se va desfăşura între orele 18.00 – 22.00, face parte dintr-o serie de acţiuni care vor avea loc duminică în 49 de oraşe europene din 13 ţări precum: Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda şi Suedia. În ţara noastră, acţiunea se va desfăşura simultan în şapte oraşe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich, se mai arată în comunicat.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Băsescu: Nu exclud posibilitatea ca Emil Boc să fie candidat al PNL şi PMP la algerile locale

Liviu Dragnea, un nou atac delirant la adresa lui Iohannis: ”Președintele țării a mărit prețurile”

Tudor Chirilă, victima unui fake news: ”Mârșăvia PSD nu mai pare să cunoască limite”

Averea primarului PSD din Topoloveni. Primește de la stat indemnizație, pensie și pensie specială

[sg_popup id=6254]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.