Sistemul sanitar este sub presiune. Sindicaliștii de la Sanitas au decis să organizeze pe 26 aprilie un miting de amploare în sănătate, iar pe 7 mai o grevă de avertisment. După aceea, sindicaliştii spun că pe 11 mai urmează să se declanşeze greva generală. Nemulțumiri sunt în întreaga țară, pentru că, spun cadrele medicale, veniturile lor scad odată cu aplicarea Legeii salarizarii și cu plafonarea sporurilor.

Sistemul sanitar se pregătește de grevă. Joi, sindicaliștii de la Sanitas au anunțat declanșarea grevei generale după ce guvernanții nu au venit cu nicio soluție pentru angajații din sistem, care au pierdut bani după aplicarea Legii Salarizarii și a regulamentului de sporuri. „Consiliul Naţioal a decis ca în 26 aprilie să facem un miting de amploare în Bucureşti. În data de 7 mai vom avea o grevă de avertisment de la 09:00 la 11:00, iar în data de 11 mai dacă până atunci revendicările noastre nu sunt rezolvate sau privite cu aceeaşi atenţie”, a afirmat Leonard Bărăscu, preşedinte Sanitas.

Aşadar, Sanitas anunţă un miting de amploare cu peste 10.000 de oameni, pe 26 aprilie, urmând că pe 7 mai să organizeze o grevă de avertisment. „Este un haos total în urma aplicării Legii salarizării”, au afirmat sindicaliştii Sanitas, adăugând că vor declanşa greva generală pe 11 mai 2018.

Programul acţiunilor de protest anunţat de Sanitas:

  • 26 aprilie – miting de amploare – peste 10 mii de oameni
  • 7 mai – grevă de avertisment
  • 11 mai – grevă generală

 

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.