Într-un interviu acordat echipei Jurnalului de Seară de la Digi 24, Vladimir Socor vorbeşte despre cum se foloseşte Rusia lui Putin de politicieni corupţi din Europa, dar şi despre ce stă, de fapt, la baza regimului Putin. Vladimir Socor este expert în cadrul institutului american Jamestown Foundation şi unul dintre cei mai importanţi analişti ai politicii ruse.

”În Rusia, alegeri prezidenţiale, ca și cele parlamentare, nu sunt alegeri competitive. Sunt alegeri regizate cu deznodământul cunoscut dinainte. Pentru Vladimir Putin problema care se pune nu este a procentajului cu care va câștiga, dar este procentajul prezenței la vot. Pentru el este important să creeze în exterior aparența unui consens politic intern în jurul lui ca persoană. Acest consens este real, pe care domnul Putin a reușit, prin mijloace propagandistice, unele dintre ele deosebit de primitive și nesofisticate, altele rafinate, prin acest mix de mijloace a reușit să creeze un consens intern politic foarte consistent. Dar consensul politic are nevoie de confirmare în termeni de procentaje. Toată bătălia propagandistică se duce pe o prezentare la vot de peste 66%. Iar câteva candidaturi regizate tot de către Kremlin, candidaturi minore, conferă aparența unui pluralism politic, acolo unde există de fapt monopolul puterii”, afirmă Vladimir Socor, expert Jamestown Foundation.

”Presupunând că domnul Putin supravieţuieşte încă şase ani, în ceea ce priveşte sănătatea personală – că nu mai e un om tânăr – nu vom vedea schimbări în politica externă a Rusiei, dar vom vedea o intensificare a unor tendinţe deja existente, şi anume jocul fără reguli în politica internaţională. Rusia lui Putin a venit în ultimii doi-trei ani, cu o nouă abordare a relaţiilor interstatale, a sistemului politic internaţional. Acesta este jocul fără reguli. Îmi amintesc, din tinereţea mea în România, expresia „joacă la cotonogeală”. Aşa joacă Rusia actualmente în sistemul internaţional: fără reguli. Occidentul nu a găsit până acum răspunsul la jocul fără reguli al Rusiei”, adaugă expertul.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!