Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, consideră că trebuie analizat şi discutat cum de Lia Savonea, fosta şefă a Consiliului Superior al Magistraturii, „s-a întărit şi a prins din nou aripi în ultimii doi ani”, scrie Epochtimes-romania.com.

Birchall pretinde că, pe vremea când era ministru, în 2019, ar fi reuşit să îi „anihileze influenţa nocivă din CSM şi nu numai”.

„Până şi CCR-ul, cu Dorneanu raportor pe mizeria de plângere abuzivă împotriva mea ca şi ministru al Justiţiei şi card s-a zbătut să o ajute, i-a tras o scatoalcă şi a decis ca aberaţia ei de plângere împotriva mea a fost doar un ‘conflict imaginat de Savonea născut din frustrările personale‘ împotriva mea (multe frustrări acumulate pentru simplul motiv că legal, cu votul meu, am împiedicat numirea Adinei Florea la SIIJ, că am condamnat demersurile de modificare a legii ANI prin care voia să îşi secretizeze averea, ca să dau numai câteva exemple)!”, a declarat Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că în noiembrie/decembrie 2019 Lia Savonea trebuia revocată din CSM.

„NU să fie lăsată să îşi încheie mandatul de preşedinte CSM. A scăpat de revocare pentru că nu a mai vrut să ţină şedinţa plenului CSM… şi nimeni nu a cerut convocarea plenului CSM! Oare de ce? Şi uite aşa, d-na Savonea mai primeşte şi unele beneficii doar pentru că a avut un mandat complet de preşedinte CSM! Răspunde cineva?”, a adăugat Ana Birchall.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.