”Oamenii de la sate au fost păcăliți! Chiar dacă și-au sacrificat animalele pentru a nu fi eutanasiate de stat, virusul rezistă lejer câțiva ani buni la temperaturi de până la -30 de grade C. În momentul în care au scos carnea din congelator pentru a o găti, virusul se reactivează, iar tot ce face statul este să sacrifice în continuare animale și să cumpere dezinfectanți de la nașul lui Dragnea”, a declarat pentru dacnews.net surse din ANSVSA.

Că Geronimo Brănescu (n.r. – șeful ANSVSA) este susținut direct de însuși Liviu Dragnea, nu mai este un secret. Că nașul de cununie al fiului lui Dragnea a dat lovitura vânzând dezinfectanți inutili statului, nu mai este un secret. Totuși, se pare că mai marii noștri conducători ne ascund câteva lucruri mai grave. De pildă, dacă pesta porcină nu se mai extinde cu o viteză amețitoare în acest moment, asta se datorează temperaturilor mici înregistrate în ultima perioadă.

Cu acest prilej, sursele noastre dezvăluie că suntem la o aruncătură de băț de pesta micilor rumegătoare, iar de gripă aviară avem slabe șanse să scăpăm. Da, oameni buni, România va fi lovită iar de gripa aviară! Sute de mii de porci au fost sacrificați din cauza pestei porcine și cine știe câte animale urmează să mai fie sacrificate datorită peste, gripei sau oricărui alt virus.

Citește și ”Incompetență sau mână criminală? Dragnea anunța în 2017 că nu mai există pestă porcină în România

Aceste probleme reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, cei mai afectați fiind, ca de obicei, oamenii de rând. Și ghiciți ce?! ANSVA își pune singură piedică!

Astăzi vă vom prezenta ”lupta” ANSVSA Tulcea cu pesta porcină africană.

Județul Tulcea este cel mai afectat județ din țară de către ppa. Ce a însemnat acest lucru pentru angajații din DSVSA Tulcea?! Pentru angajați, prezența pestei porcine a însemnat mii de prelevări de probe și analize, nopți nedormite pentru prelucrarea probelor în laboratoare, expunere ridicată la agenți patogeni, zile la rând plecați de acasă și nu numai.

În tot acest timp, conducerea DSVSA Tulcea boicotează activitatea oamenilor de pe teren, refuzând să le acorde drepturile salariale. Și ca să fim mai preciși, precizăm că Mitică Tuchilă (n.r. – șeful DSVSA Tulcea) a luat decizia de a acorda preferențial sporul de periculozitate. Cu alte cuvinte, șeful instituției a decis că persoanele care au fost pe teren pentru prelevări de probe, care au stat nopți la rând în laboratoare pentru a lucra probele, nu primesc sporul de periculozitate. În schimb, angajații DSVSA care NU au părăsit birourile, primesc acel spor de periculozitate. Sursele noastre spun că nici nu încape în discuții plata orelor suplimentare.

Citește și ”România Furată: Cine câștigă din afacerea dezinfectanților pentru combaterea pestei porcine

În aceste condiții, oamenii DSVSA județene sunt pe punctul de a bloca activitatea instiuției. Acest caz nu este singular. Povestea se repetă și în alte județe. Mulți s-au îndreptat către instanță pentru a le fi respectate drepturile. Bizar este faptul că atunci când este nevoia cea mai mare de personal, șefii ANSVSA se găsesc să-și boicoteze instituțiile pe care le conduc. Și cine ar avea de câștigat din asta? Oamenii de rând, sigur nu!

Este adevărat că statul oferă un bonus de 2% instituțiilor care restituie o parte din bugetul alocat. Refuzăm să credem că cineva s-ar preta la acei 2% în detrimentul unei țări întregi pe cale de suferință. Și atunci, de ce să boicotezi ceva ce ține de securitatea unei țări?!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

2 COMENTARII

  1. Ceea ce scoate in evidenta acest articol nu mai este un secret pentru nimeni din interiorul sistemului, si acum ca întotdeauna ponoasele nu le trag cei de la munca de jos , ei sunt doar simple unelte pe care mai marii aleși le folosesc sa si atingă scopurile si sa si umple buzunarele. Așa cum spune si autorul articolului ca ne pasc si ne bat la ușă diverse boli se știe, culmea e ca pentru unii asta nu e decât inca o data o alta oportunitate de asi rotunji conturile. Specialiștilor care se lupta in teren si in laboratoare cu aceste pericole ce ne pândesc pe buna dreptate nu le sunt recunoscute drepturile bănești si munca , sunt umiliți , mințiți si li se rade in nas de către mai marii aleși atunci când este vorba despre toate cele menționate. In DSVSA județene si ANSVSA la rang de cinste nu sunt specialiștii ( medici veterinari, biologi, chimiști, ingineri industrie alimentara etc) , spor condiții de munca deosebit de periculoase este acordat in mod discriminatoriu numai , o sa va vina sa radeți : economiștilor, juriștilor , personal IT, achizitii, resurse umane. Asta este cruda realitate, așa lupta instituțiile abilitate împotriva combaterii bolilor la animale si la om, așa se lupta pentru menținerea sănătății si siguranței populației, acordând drepturi salariale discriminator, cei îndreptățiți sa primească aceste sporuri sunt umiliți, mințiți, fiind nevoiți sa si câștige aceste drepturi în instanță. Sa le fie rușine tuturor factorilor de raspundere pentru situația creata la nivel national si sa răspundă pentru toate faptele asumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.