Serviciul de Telecomunicații Speciale a primit 187 de apeluri la numărul de urgență 112 în data de 10 august 2018, care au avut legătură cu mitingul diasporei din Piața Victoriei, se arată într-un răspuns dat de reprezentanții UM 02999 unei solicitări adresate de Deutsche Welle și Digi FM, scrie aktual24.ro.

Reprezentanții STS au refuzat să precizeze dacă între aceste apeluri, două s-au referit la o presupusă ucidere a doi angajați ai Jandarmeriei și, respectiv, la eventuala spargere a unui magazin fast food din vecinătatea pieței. „Cu scopul garantării confidențialității și protecției datelor personale și a vieții private a persoanelor implicate, precum și în scopul neprejudicierii investigării faptelor de către organele de urmărire penală, nu vă putem oferi detaliile solicitate”, se arată în răspunsul primit la redacție.

Conform informațiilor care circulă în spațiul public, în seara mitingului, intervenția în forță a jandarmilor a fost accentuată de vestea primită prin serviciul 112 că doi dintre colegii lor ar fi fost uciși de către protestatari. Această s-ar fi întâmplat, a relatat colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție, după momentul pe care presa îl numește „Diversiunea Springtime” – un alt apel la numărul 112 în care era raportată spargerea restaurantului din colțul Pieței Victoria de către protestatari. În cazul – deocamdată neconfirmat – în care aceste apeluri au existat, cum spune reprezentantul Jandarmeriei, amândouă s-au dovedit a fi alarme false.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.