”Ministerul Public acuză postul de propagandă al PSD, România TV, că a difuzat „o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie”, scrie aktual24.ro.

România TV a susținut că Augustin Lazăr a fost implicat într-un dosar penal al DNA la data numirii sale în funcția de procuror-general. Parchetul General neagă aceste informații și a transmis un drept la replică postului de televiziune al PSD.

”În aceste condiții, având în vedere legislația în materie, care guvernează activitatea în domeniul audiovizualului, va solicităm difuzarea unui drept la replică în condiții de proporționalitate (timp de difuzare, audiență etc. ), astfel încât prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, să beneficieze de o justă compensare.

În mod concret, vă solicităm ca postul dumneavoastră de televiziune să facă următoarele clarificări/precizări, prin prezentarea/difuzarea următorului text:

‘In cadrul emisiunii Știrile România TV, difuzată în cursul zilei de 15 iulie 2018, opinia publică a fost dezinformată în legătură cu activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin prezentarea unor informații false, fără a se solicita un punct de vedere Ministerului Public.

La data numirii în funcție, domnul Augustin Lazăr nu a făcut obiectul unei cauze penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție. Domnia sa a îndeplinit condițiile prevăzute de lege, inclusiv cele de integritate, obligatorii pentru accederea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel cum au stabilit verificările efectuate de Consiliul Superior al Magistraturii și avizul pozitiv acordat de această instituție.

Prezentarea de către postul România TV a unei stări de fapt nereale privind contextul numirii în funcție a domnului Augustin Lazăr este de natură să aducă prejudicii de imagine atât instituției procurorului general, cât și sistemului judiciar în ansamblu, având în vedere calitatea acestuia de conducător al Ministerului Public’”, transmite Ministerul Public printr-un comunicat de presă.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Unde este și cum reacționeaza CNA-ul? În astfel de cazuri,raportate la altele unde reacția a fost total disprporționată se pune în evidență,servilismul și incorectitudinea manifestata de acești lachei,pupincuriști ai puterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.