”Mai mulți angajați din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și afaceriști implicați în mega-dosarul prin fraudarea CNAS erau membri ai Masoneriei. Discuțiile dintre aceștia arată o adevărată rețea de prietenii creată în jurul CNAS”, scrie Ionel Stoica pe ziare.com.

Detaliile stau în cele 3.000 de volume ale dosarului, care au ajuns în arhivă Curții de Apel București. În total, sunt anchetate 59 de persoane, dintre care fostul președinte al Casei de Sănătate, Marian Burcea, și alți membri ai conducerii CNAS și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) . De asemenea, au fost trimise în judecată 31 de firme și asociații.

„Trebuie să-l avertizăm pe dl chestor”

„Trec un minut prin față pe la tine! Coborî o secundă? Că plec la o ședință și sunt în fugă”, „Nu mai ajung acum mă văd cu un frățior de-al nostru!! Dar trebuie să-l avertizăm pe dl chestor”, îi scria un ofițer de poliție, pe aplicația Whatsapp, lui Alin-Sergiu Costache, șef al Direcției Generale de Monitorizare Antifrauda din CNAS.

Polițistul lucra la Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE)-Sector 2, iar discuțiile vizau o petiție făcută de Marian Burcea, șeful CNAS, împotriva unei afaceriste care a denunțat neregulile din instituție.

Potrivit discuțiilor de pe Whatsapp, dosarul fusese repartizat unui polițist „ascultător.” „Vb să te caute!! E un copil cuminte”, „Și ascultător. De-aia i/am dat/o lui”, explică ofițerul de poliție. Omul legii a fost audiat în calitate de martor la DNA.

Informațiile de tip avertisment

Procurorii DNA spun însă că ofițerul de poliție avea așteptări de la conducerea CNAS, pentru detașarea sa într-o funcție la CNAS, pe fondul unor relații de „fratiori” în masonerie, care se ajutau reciproc cu funcții și informații de tip avertisment pentru un domn chestor.

„Bună dimineață, Alin”, „Îmi dai și mie de veste te rog dacă vă apucați de hârtiile cu mine?!”,
„Neața. Sigur că da. Când ne apucăm de scris, îți dau un semn”, „Te pup și îți doresc o săptămână minunată”,
„Cu hârtiile mele ar trebui să ne mișcăm cât putem de rapid!!! Vb și eu la Res Umane la Minister cd pleacă de la voi să nu doarmă pe ele”,
„Salut Bebelushule!!! Se mișcă ceva?!?! Scuze!”,
„Salut. Azi nu am putut face nimic pentru că marian a venit a stat foarte puțin și după a plecat la guvern la s3fu”, se interesa polițistul de detașarea la CNAS.

În cazul petiției făcute de Marian Burcea împotriva afaceristei nemulțumite, aceasta a fost transmisă inițial la SICE Sector 2. Acolo, petiției i s-a făcut adresa de înaintare la Parchet, pentru înregistrare ca dosar penal în dimineața zilei de 30 august 2017, când au avut loc perchezițiile simultane din acest dosar.

Colegi de lojă

Acest caz nu este singular în această anchetă. Potrivit DNA, Violeta Loredana Ciocâlteu, administrator al unei firme de îngrijiri la domiciliu, s-ar fi folosit de influența socrului său, medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager la Spitalul Sf. Ioan, atunci când depunea dosarele la CASMB.

Pe de altă parte, soțul acesteia, Alexandru Pavel Ciocâlteu, zis Ducu, ar fi fost membru în Marea Lojă Națională Masonică. În aceeași lojă era coleg cu Ion Răzvan Geambașu, director executiv al CASMB și manager al Direcției Medic șef a CASMB-inculpat în acest dosar.

Una dintre avocatele implicate în acest caz a declarat la DNA că Violeta-Loredana Ciocâlteu obișnuia să se laude cu relația bună dintre soțul său „Ducu” și Ion-Răzvan Geambașu, aceștia fiind membri în aceeași organizație masonică.

În timpul anchetei, Violeta Loredana Ciocâlteu a negat acuzațiile procurorilor.

„Dotore, știi ceva de noul spital”

Potrivit unor discuții telefonice, Ion Răzvan Geambașu a fost interceptat când a fost contactat, în vederea intermedierii unei noi afaceri, de către un coleg de masonerie. Partenerul de discuții era curios: „Dotore, știi ceva de noul spital care sa deschis (sic!) de curînd pe Bdul. Basarabiei Victor Gomoiu? Poate…..cine știe”.

Pe de altă parte, un alt director al unui spital din București a arătat la DNA că: „nu am încheiat aceste contracte cu SC Adîr Soft Advertising SRL și Adîr Soft Sevices SRL în considerarea relațiilor pe care le aveam cu Geambașu Ion-Răzvan în cadrul Organizației Masonice”. Cele două societăți erau controlate de fosta soție a lui Geambașu, potrivit DNA.

De altfel, atât Geambașu, cât și șeful CNAS, Marian Burcea, au fost interceptați atunci când discutau cu mai mulți șefi de spitale din București, care erau cunoscuți masoni.

Femei în masonerie

Într-un alt caz, DNA arată că mai mulți funcționari din sistemul asigurărilor de sănătate erau membri ai unei loji masonice. Este cazul uneia dintre femei, care avea atribuții de control în CNAS.

Această ar fi fost colegă în Marea Lojă Masonică Feminină cu o altă femeie, de profesie medic. Aceasta nu a reușit sa se angajeze la niciun spital, ci doar să facă voluntariat (7 ani medic voluntar, 3 ani medic stagiar, după care alți 5 ani muncă voluntară) și nu a reușit să promoveze examenul de medic specialist. Dar avea o firmă de îngrijiri la domiciliu.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.