Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, anunta ca a semnat petitia prin care se solicita depolitizarea Curtii Constitutionale, scrie Aktual24.ro.

„Merita! Eu am semnat! Daca doriti, poate semnati si voi! Fiecare voce chiar conteaza! Parerea mea o stiti: domnul Dorneanu la aceasta ora trebuia sa fi fost deja plecat si de la sefia CCR si din CCR!

P.S. Sa nu aud speculatii de ce dau share la Declic! Dau share pentru ca respect si apreciez spiritul lor civic… cat am fost ministrul justitiei mi-au facut si un protest constructiv in urma caruia au depus o petitie foarte bine argumentata privind motivele pentru care Sectia Speciala (SIIJ) trebuie desfiintata. Am luat in considerare argumentele lor!”, a scris Birchall pe Facebook.

Petitia este adresata presedintelui Iohannis si presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.

„Vrem depolitizarea CCR! Noi, semnatarii acestei petitii, va cerem sa reformati eficient Curtea Constitutionala si sa asigurati depolitizarea judecatorilor. Este necesar votul majoritatii calificate in Parlament, adica doua treimi, si o procedura transparenta de audiere a judecatorilor constitutionali, inainte de a fi numiti pentru ocuparea unui mandat de 9 ani la CCR. De asemenea, este esentiala stabilirea unor criterii clare, pe care sa le respecte atat Parlamentul, cat si presedintele, in alegerea judecatorilor Constitutionali. Cerem ca judecatorii Curtii sa nu fi fost intr-o functie de conducere sau sa fi reprezentat in ultimele doua mandate un partid politic la nivel local, national sau european”, se afirma in petitie.

Semneaza AICI petitia

evomag.ro

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here