Costi Rogozanu și-a anunțat vineri colegii, printr-un email consultat de G4Media.ro, că părăsește Realitatea Plus. El a denunțat presiunile patronatului ca angajații trimiși în șomaj tehnic să vină în continuare la serviciu ”ca voluntari”. Realitatea Plus e controlată de Maricel Păcuraru, condamnat definitiv pentru corupție.

Culmea, cu o zi înainte, Realitatea Plus aborda chiar subiectul fraudării șomajului tehnic și titra mare pe ecran în prime time ”Șomeri chemați de patron ca voluntari”. Emisiunea nu era despre patronii Realității Plus.

”Vă anunț că întrerup colaborarea cu Realitatea. De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toți. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu șomaj tehnic la semnat și care apoi au primit și îndemnul să vină la muncă în calitate de ”voluntari”. Prea mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire, toți au familii rate etc., le e greu să spună ”nu”. Nu avem nici putere de negociere, se pare că nu mai știm deloc să ne apărăm interesele împreună. Și mulți au semnat pentru că nu prea aveau încotro, îi înțeleg perfect, nu judec”, a scris Rogozanu în mesajul către colegi.

Sindicatul MediaSind a avertizat vineri în legătură cu ”practicile ilegale ale conducerii acestei instituții de presă, care obligă angajații să lucreze în regim de voluntariat, deși aceștia se află în șomaj tehnic”.

Genoveva Grigoroșcuț, administrator special al Realitatea Media, a respins acuzațiile și a declarat pentru G4Media.ro că ”nimeni nu i-a forțat pe angajații trimiși în șomaj tehnic să vină la muncă”. La insistențele reporterului G4Media.ro despre regimul juridic al acestei practici, Genoveva Grigoroșcuț a spus că ”noi nu forțăm angajații nici să stea acasă, nici să vină la muncă”.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here