Printre achizițiile directe făcute de Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, în ultimile două săptămâni, se numără și achiziționarea a 100 de saci pentru transportul cadavrelor, cu 86 de lei bucata, scrie Europa Liberă.

Potrivit descrierii de pe portalul achizițiilor publice, sacii au două straturi: unul din „polipropilenă interior cerat” și unul din „folie rezistentă și impermeabilă”.

Grosimea sacilor este de aproximativ 230 grame pe metru pătrat. Sacul are 6 mânere de prindere bine întărite, rezistă până la 150 de kilograme, are la interior folie impermeabilă și este prevăzut cu deschidere cu fermoar rezistent pe trei laturi.

De asemenea, sacii sunt dotați cu plic pentru documentele de însoțire.

Sacii au dimensiunile de 230/80 cm, sunt rezistenți la rupere și tracțiune și vin la pachet cu o brățară de identificare, cu două perechi de mănuși, două măști de protecție și un sac pentru încălțăminte.

Sacii pentru cadavre au fost cumpărați pe 12 martie 2020.

260 de teste coronavirus

Pe 10 martie, aceeași instituție a achiziționat, prin cumpărare directă, 250 de teste coronavirus, cu suma totală de 12.250 de lei (în medie, 49 de lei bucata). A doua zi, alte 10 teste au fost cumpărate, cu 490 de lei.

Potrivit descrierii oficiale, este vorba de „test rapid VivaDiagTM COVID-19 IgM / IgG pentru determinarea calitativă a anticorpilor IgM și IgG COVID-19 din sânge integral, ser, plasmă și sânge vârful degetului. Setul de test este format din dispozitive de testare și tampoane. Rata de coincidenta negativă: 100% (testat pe 68 persoane sănătoase). Rata de coincidență pozitivă: 70% în 4-10 zile de la infectare; 100% în 11-24 zile de la infectare (testat pe 46 pacienți). Producator: VivaCheck SUA”.

Contactat de Europa Liberă, medicul Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș”, a confirmat că achiziția acestor produse face parte din planul de măsuri privind combaterea COVID-19.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here