Jurnaliştii de la Digi24 au încercat să îi abordeze pe judecătorii Curţii Constituţionale pentru a afla care este motivul pentru care fiecare dintre magistraţii CCR primeşte două sporuri pentru acelaşi lucru, şi anume, stresul, scrie Epochtimes-romania.com.

Cine credeți că ar fi cel mai potrivit prim-ministru, având în vedere actuala situație socio-politică?

View Results

Loading ... Loading ...

Potrivit sursei citate, primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut, în vreme ce al doilea se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare în care, din nou, este inclusă suprasolicitarea neuropsihică, şi este în valoare de 4.390 de lei.

Câţiva dintre judecătorii CCR au refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnalistul de la Digi24, cineva a răspuns că nu ştie motivul, în vreme ce judecătorul Daniel Morar a preferat o abordare agresivă, exprimându-şi nemulţumirea faţă de întrebările incomode care i se pun lui şi colegilor săi.

Redăm schimbul de replici dintre reporterul Digi24 si judecătorul CCR Daniel Morar:

Reporter: O foarte scurtă întrebare, nu este legată de speţele pe care le aveţi astăzi.

Daniel Morar, judecător CCR: Aşa…

Reporter: Am văzut pe siteul dumneavostră la veniturile pe care le aveţi…

Daniel Morar: Ei, lăsaţi-mă, domnule, cu veniturile. Întrebaţi preşedintele, de ce ne aşteptaţi pe toţi să ne întrebaţi de venituri?

Reporter: Sunteţi un judecător care ia aceste venituri

Daniel Morar: Aşa, şi?

Reporter: Sunt două sporuri pe care le luaţi…

Daniel Morar: Aşa, şi?

Reporter: Vreau să vă întreb să lămuresc asta.

Daniel Morar: Păi nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi contabilitatea.

Reporter: Păi dumneavostră le luaţi, domnule Morar.

Daniel Morar: Ei, asta-i bună… Cine face legea?

Reporter: Nu înţeleg de ce vă supăraţi.

Daniel Morar: Cine face legea?

Reporter: Cum adică cine…

Daniel Morar: Eu o fac?

Reporter: Dar nu e o acuzaţie, vreau doar să vă întreb de ce le cumulaţi.

Jurnaliştii de la publicaţia citată afirmă că au solicitat, oficial, Biroului de Presă al CCR un interviu cu preşedintele Valer Dorneanu. Li s-a transmis că cele două sporuri de suprasolicitare neuropsihică şi condiţii vătămătoare se acordă în baza legilor existente, iar şeful Curţii Constituţionale nu doreşte să facă alte comentarii. În plus, judecătorii primesc şi spor pentru păstrarea confidenţialităţii: 1.133 de lei brut, lunar. Au cazarea şi transportul gratuite şi primesc diurnă de câte ori se deplasează la şedinţe.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI